Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prodávala falešné kabelky

ČESKÁ LÍPA - Poškodila tím italskou firmu. 

     Z trestného činu porušování práv k ochranné známce, obchodnímu jménu a chráněnému označení původu se zodpovídá 26 letá žena podnikající v centru České Lípy. Obviněná ve svém obchodě nabízela k prodeji dámské kabelky neoprávněně označené ochrannými známkami italské firmy GUCCIO GUCCI. Tyto kabelky prodávala za lidovou cenu cenu 150 korun českých.  Vzhledem k tomu, že chtěla  neoprávněně profitovat z dobrého jména renomované firmy, hrozí jí nyní  peněžitý trest nebo dokonce i trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Notebook si na toaletu nevzal

     Včera v odpoledních hodinách navštívil restauraci v Novém Boru  30 letý Českolipan, který zde přišel o svůj notebook. Když host odešel na toaletu, všiml si notebooku ležícího na zemi vedle židle  pohotový zloděj a odcizil ho. Majiteli tak způsobil škodu ve výši 20 tisíc korun. Jaké poučení z toho okradenému plyne? Příště asi bude chodit na toaletu s notebookem. A co vy? Jak vy se ubráníte všudypřítomnému zloději ?  Ti opatrnější z nás zřejmě  po této zprostředkované  negativní zkušenosti také budou chodit na toaletu s notebookem, tedy ale pochopitelně  "jenom" v restauracích nebo v kavárnách.

 

Nechali se v restauraci uzamknout

     Policisté již  znají jména dvou lupínků, kteří se  koncem měsíce listopadu nechali uzamknout v jedné mimoňské restauraci, aby zde kradli. Dva místní mladíci ve věku 20 a 22 let  si  odtud nad ránem nikým nerušeni  odnesli  nejen finanční hotovost 7 tisíc korun, ale také  větší množství cigaret a  lahev whisky značky Johny Wolker o objemu 4,5 litru. Nalezenými klíči si pak restauraci odemkli a bez problémů odešli. Celková škoda, kterou způsobili, se vyšplhala na 17 687 korun. Každá "legrace" ale něco stojí a tak nyní zaplatí i tito nerozvážní mladíci, kterým v řízení před soudem hrozí  za trestný čin krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem