Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prodával drogy v centru Prahy

Kriminalisté ukončili „podnikáni“ čtyřiatřicetiletému cizinci původem z Afriky, který mimo to ještě u Karlova mostu rozdával letáky s nabídkou plavby po Vltavě. 

Kriminalisté z 5. oddělení obecné kriminality Prahy I. díky velmi dobré práci zadrželi muže, který prokazatelně prodával minimálně od poloviny loňského roku drogy na Praze 1, Praze 2 a Praze 3. Samotný prodej probíhal objednávkou prostřednictvím sms zpráv zaslaných pachateli, který vždy drogy přivezl na domluvené místo a předal je zákazníkovi. Kriminalisté zadokumentovali několik desítek odběratelů, kteří byli jeho pravidelnými zákazníky. Muž v  jednom z mnoha případů dodal zájemci v Praze 1 celkem šestašedesátkrát drogy v hodnotě bezmála 150 000,-Kč. Dalšímu odběrateli prodal drogy bezmála šedesátkrát.

Při samotném zadržení u muže nebyly nalezeny žádné drogy. Kriminalisté však zjistili, že má u sebe další klíče od jiného vozidla. Z tohoto důvodu začali po vozidle pátrat a během krátké doby jej nalezli zaparkované několik ulic od jeho bydliště. Na základě povolení kriminalisté provedli prohlídku vozidla a zjistili, že sloužilo jako úkryt a místo k balení a přípravě drog určených k distribuci. Policisté ve vozidle nalezli celkem 32 kontejnerů s kokainem v hodnotě přibližně tři čtvrtě milionu korun, dále více než 50 již připravených sáčků kokainu určenému k prodeji a ve dvou ponožkách bezmála dvě stě tisíc korun a pět set euro v hotovosti.

Kriminalisté následně muže obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deseti let.

kpt. Eva Kropáčová
12. 7. 2019

vytisknout  e-mailem