Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával drogy

LOUNSKO – Spadla klec; Nemá zboží ani peníze. 

Spadla klec

Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 50letý muž z Mostu. Ten byl zastaven a kontrolován hlídkou podbořanských policistů, když řídil osobní vozidlo. Muž se na výzvu podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Avšak orientační test na přítomnost psychotropních a omamných látek v těle odhalil užití pervitinu. Navíc si policisté všimli, že dotyčný má u sebe plastové sáčky s  neznámou bílou látkou. Ty mu byly odebrány k dalšímu zkoumání. Výsledek expertíz potvrdil, že se jedná o pervitin.

Do práce se pustili i lounští kriminalisté z linie „Toxi“, kteří zjistili, že se muž měl dopouštět distribuce drog. Policejní komisař proto muži sdělil obvinění z výše uvedeného trestného činu. Pokud mu soud prokáže vinu, mohl by strávit za mřížemi až pět let. 

Nemá zboží ani penízeVarování Policie ČRVarování Policie ČR

Žatečtí policisté opět řeší podvod spáchaný přes internet. Mladý muž ze Žatecka sedl na lep neznámému podvodníkovi. Tento prostřednictvím internetové inzerce nabízel k prodeji lodní kontejnery za necelých 100 tisíc korun. Po vzájemné domluvě mu důvěřivý muž předem zaslal bankovním převodem požadovanou částku a poté čekal na dodání zboží. Na zásilku však čekal marně a údajný prodejce s ním přestal komunikovat. Do současné doby poškozenému nebylo dodáno požadované zboží ani vráceny peníze. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Policisté po dosud neznámém pachateli pátrají.

3. srpna 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem