Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával auto, skončil ve vazbě

MOST - Zájemcům o koupi hrozil násilím, je obviněn z loupeže; Dealer měl doma pervitin; Z bytu odešel, ale přesto v něm nadále bydlel. 

Za auto chtěl čtyři tisíce, když neuspěl, obral zájemce o mobily, je obviněn z loupeže
Okresní soud poslal o víkendu do vazby 40letého muže z Prahy, kterého mostecká policie obvinila ze zločinu loupeže. Obviněný měl v prosinci nabízet prostřednictvím inzerátu na internetu auto k prodeji za pár tisíc korun. Na inzerát reagovala trojice mladíků a v Mostě se setkala s prodávajícím. Mladíkům se auto však zřejmě nelíbilo a koupit ho nechtěli. Muž ale peníze za auto požadoval a trojici vyhrožoval násilím. Napřahoval na ně pěsti a poté je nutil, aby vyndali věci z kapes a měl je i prohledávat, zda nenajde peníze. Když nic nenašel, požadoval opět pod pohrůžkou násilí jejich mobily. Hoši mu mobily z obavy o své zdraví vydali. Policie výtečníka vypátrala a odcizené mobily zajistila. Vyšetřovatel obviněného muže zadržel v policejní cele a státnímu zástupci podal podnět k vazebnímu stíhání.


Kriminalisté při domovní prohlídce nalezli pervitin
Vyšetřovatel mostecké policie rozšířil minulý týden trestní stíhání 28letého muže a obvinil ho navíc z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Koncem roku policie Mostečana obvinila z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Muž měl po dobu dvou měsíců poblíž hotelu Domino prodat nejméně ve 12 případech psychotropní látku pervitin. Muž je stíhán na svobodě a za distribuci mu hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody. Kriminalisté v bytě obviněného v ulici Budovatelů provedli domovní prohlídku. Při ní zajistili dva sáčky s neznámou krystalickou látkou a dvě váhy. Látku odeslali na odbor kriminalistické techniky k provedení expertizy. Rozbor prokázal, že jde o metamfetamin.  


Užíval nadále byt díky duplikátu klíče
Policisté z obvodního oddělení v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru 24letému muži z Litvínova. Ten neoprávněně koncem roku užíval bytovou jednotku v janovském domě, kdy kvůli neplacení nájemného tuto musel vrátit zpět majiteli. I když byt odevzdal bytovému družstvu i s klíčem, v bytě nadále setrvával několik dnů a to díky duplikátu klíče, který si pořídil. K hmotné škodě nedošlo.


Řidič měl pozitivní test na canabis, metamfetamin a kokain
Litvínovská policie včera kolem 02. hodiny kontrolovala v ulici PKH řidiče osobního vozidla tovární značky VW a na základě podezření u něj provedla nejprve dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní, a poté i test na drogy, který byl pozitivní. Řidič u sebe neměl řidičský průkaz. Motorista z Prahy se podrobil lékařskému vyšetření a odběrům. Policie 43letému muži sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Podnájemnice si odnesla část vybavení bytu
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání pro přečin zpronevěry a obvinil z něho 20letou ženu z Mostu. Ta jako nájemnice využila přístupu do bytu a z tohoto bez vědomí majitele měla zpronevěřit vybavení bytu v celkové hodnotě 16 tisíc korun. Případ se stal v loňském roce.

 

Most 6. ledna 2016

nprap. Ludmila Světláková

 

vytisknout  e-mailem