Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Prodávající nemá peníze ani tablet

PLÁNSKO – Na policisty v Plané se obrátil muž, ze kterého podvodník vydávající se za kupujícího vylákal peníze i tablet. 

Plánští policisté přijali oznámení o možném podvodném jednání ze strany neznámého pachatele, který reagoval na inzerát podaný oznamovatelem na jednom internetovém bazarovém portále. Poškozený na něm inzeroval tablet za 17 600 korun. Podvodník si nechal poslat tablet do zahraničí, kdy z oznamovatele v průběhu prodeje vylákal přes 3 700 korun jako poplatek za zahraniční transakci a částku 500 korun jako poštovné. Oznamovateli však žádné peníze za tablet nepřišly, navíc kupující uváděl, že při převodu peněz došlo k chybě, při které měla být na účet prodávajícího převedena větší částka, kterou měl oznamovatel poslat zpět na účet, který mu podvodný kupující poslal. To již oznamovateli došlo, že se jedná o podvod, a tak další peníze neposílal a celou věc oznámil policii. Plánští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a po pachateli pátrají.

V souvislosti s tím opětovně upozorňujeme občany, kteří obchodují na různých internetových portálech, ať v roli kupujícího či prodávajícího, aby byli vždy obezřetní. Při komunikaci se zahraničními respondenty o to víc, neboť zejména v těchto případech není vyloučené, že se jedná o podvodníka.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
5. 8. 2021

vytisknout  e-mailem