Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prodavačku připravili o desetitisíce

Při cíleně vyvolaném zmatku připravila dvojice hledaných prodavačku o víc jak dvacet tisíc korun. Pomůžete pachatele vypátrat? 

Událost se odehrála v jednom z obchodů v ulici Odborů sedmadvacátého února po obědě. Konkrétně v půl druhé odpoledne přišla do prodejny, která funguje i jako směnárna, seriózně vypadající dvojice.

Muž nejprve nakoupil své partnerce pár drobností. Při placení pak požádal obsluhu o rozměnění pětiset eurovky na sto eurové bankovky. Během této transakce spustil na ženu spršku dotazů a informací, při kterých například tvrdil, že je sběratel mincí a bankovek. Na základě toho požadoval, aby byly stoeurové bankovky výhradně dánské.

V rámci tohoto vyvstalého zmatku ještě prodavačku požádal o směnu jedné stoeurovky na české koruny. U české měny pak trval na tom, aby mu byly vydány výhradně bankovky konkrétních sériových čísel.

Na základě všech těchto zákazníkových požadavků manipulovala „směnárnice“ průběžně s větším množstvím bankovek. Chvilku měla v rukou a na pultu Eura, zanedlouho zase koruny.

Tohoto uměle vytvořeného chaosu nakonec hledaný využil k tomu, že poškozenou připravil o hotovost ve výši 23.000,- Kč. Poté z provozovny i s partnerkou odešel neznámo kam.

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Nové Město, kteří prosí o pomoc při pátrání. Pokud dvojici na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, a tušíte, kde bydlí, nebo kde se pohybuje, předejte prosím tyto informace policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 12. 3. 2017

vytisknout  e-mailem