Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prodavač zpronevěřil téměř 800 tisíc

V jedné z hradeckých prodejen nábytku, teď mu hrozí až osm let vězení  

Až osm let vězení hrozí osmatřicetiletému muži ze Znojma, kterého v dubnu letošního roku (2011) obvinil policejní komisař hned ze dvou trestných činů, a to zpronevěry a podvodu. Ten je důvodně podezřelý, že od podzimu 2008 až do dubna 2009 v jedné z hradecký prodejen nábytku odcizil zboží a vylákal peníze na vyřízení reklamací. Celková škoda se vyšplhala na téměř 800 tisíc korun. V případě prokázání viny ho může soud poslat až na osm let do vězení.

Na protizákonné jednání upozornila poškozenou prodejnu jedna ze zaměstnankyň. Provedenou inventurou se potvrdilo, že jeden z jejich prodavačů je podezřelý ze spáchání trestné činnosti. V červnu 2009 byl případ poškozenou společností oznámen na policii.

Muž zaměstnán jako prodavač v jedné z hradeckých prodejen nábytku od konce září 2008 do první poloviny dubna předloňského roku (2009) si nechal ve třech případech dopravcem odvézt do Brna a Prahy různé druhy nábytku. Jednalo se o místa, kde momentálně bydlel. Sám si tam pak zboží převzal. V jednom případě si zboží v hradecké prodejně naložil a odvezl do Prahy sám. Jednalo se například o kuchyňskou linku a další vybavení do kuchyně, různá lůžka na spaní,  matrace, šatní skříně, komody, konferenční stolek a další zboží. 
 
V dalších šesti případech vylákal od vedoucí prodejny zálohy na vyřízení reklamací zboží.

Muž svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 780 tisíc korun. Při vyšetřování vyšlo najevo, že veškeré finanční prostředky zřejmě použil pro vlastní potřebu. Dnes již bývalý prodavač je policií vyšetřován na svobodě.

Jelikož muž spáchal trestnou činnost v letech 2008 až 2009, jsou jeho skutky posuzovány podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009.

Čtěte také Z firmy si svévolně odvezl nábytek za bezmála 800 tisíc (Hradecký deník, 3. května 2011)

Prodavač nábytku si zbožím vybavoval VLASTNÍ DOMÁCNOST! Zpronevěřil téměř 800 000!  (tn.cz, 2. května 2011)

Prodavač zpronevěřil téměř 800 tisíc (iRegiony.cz, 3. května 2011)

nprap. Anna Pešavová - 2. května 2011
foto Policie ČR


 

vytisknout  e-mailem