Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prodala rum nezletilému a mladistvému

J.Hradec – Nová Bystřice – Školák nadýchal 1,93 promile a skončil na protialkoholní záchytné stanici.( Hlasová schránka 974 233 116) 

Policisté z obvodního oddělení v Nové Bystřici trestně stíhají třiadvacetiletou cizí státní příslušnici. Mladá žena  dne 5. března kolem 07:00 hodiny ranní v prodejně potravin v Nové Bystřici prodala nezletilému a  mladistvému chlapci  dvě láhve  piva a jednu láhev  40%  rumu o objemu 0,42 litru.
Mladistvý i nezletilý, každý sám vypil jednu láhev piva téhož dne ráno v městském parku v Nové Bystřici. Nezletilý chlapec však láhev rumu vzal s sebou do základní školy v Nové Bystřici, kdy během první vyučovací hodiny  zakoupenou láhev destilátu  smíchal RC colou a vypil. Konzumací alkoholu si   přivodil silnou opilost, kdy se neorientoval v prostoru a čase, vrávoral, padal na zem a ztrácel vědomí. Ihned z budovy školy  mu byla přivolána zdravotnická záchranná služba a byl odvezen do nemocnice v Jindřichově  Hradci. Zde bylo lékařem zjištěno 1,93 promile  alkoholu v dechu  nezletilého. Následně byl  převezen na  protialkoholní záchytnou  stanici   do Českých Budějovic.
Novobystřičtí policisté přečin podávání alkoholu dítěti precizně zadokumentovali a tento čtvrtek si podezřelá žena převzala sdělení podezření. Nyní je trestně stíhána v režimu zkráceného přípravného řízení na svobodě.
 
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
28. dubna 2012

vytisknout  e-mailem