Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prodala byt, který jí nepatřil

ČESKÁ LÍPA - Hrozí jí za to vězení. 

     Z trestného činu podvodu se v těchto dnech zodpovídá 44 letá žena z Mimoně. Obviněná  vylákala od  jedné ženy  20 tisíc korun  za pronájem bytu, který dočasně  užívala. Podvodnice sepsala se svou  podnájemnicí  smlouvu o podnájmu i přesto, že jí byt vůbec nepatřil a navíc v době, kdy byla z důvodu neplacení nájmu sama ve výpovědi, protože majiteli dlužila několik desítek tisíc korun. Podvodnice i  přes tyto skutečnosti vystupovala jako  majitelka bytu a vyinkasovala od ženy  nájemné ve výši 8 tisíc korun,  včetně vratné kauce ve výši 12 tisíc korun. Když  podnájemnice  zjistila, že byt  obývá neoprávněně, požadovala od podvodnice peníze zpět, zatím  od ní ale  neviděla ani korunu.

 

Řidič při rozhovoru s policisty usínal

     Kolem 22. hodiny projížděl 60 letý řidič osobního vozidla značky Škoda Praktik Skalicí u České Lípy, přičemž v zatáčce vlivem požitého alkoholu ztratil kontrolu nad řízením a vyjel mimo silnici, kde narazil do oplocení rodinného domu. Při nehodě vznikla hmotná škoda za celkem 140 tisíc korun. Přivolaní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce, při které do přístroje dräger nadýchal 2,39 promile alkoholu. S řidičem bylo přitom  těžké pořízení. Nejen že,  odmítl popsat  průběh a příčinu havárie , ale navíc ještě při rozhovoru s policisty  usínal. Policisté mu proto zadrželi  řidičský průkaz, zakázali mu další jízdu a pro jistotu mu v další jízdě zabránili odtažením vozidla. Řidič svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Zlodějský trojlístek dopaden

     Policisté již znají jména zlodějů, kteří v červnu v katastru Nového Boru v lesním prostoru zvaném Havranky odcizili 17 kubických metrů vytěženého smrkového a borovicového  dřeva. Trojlístek se skládá z 58 letého muže z Liberecka a jeho dvou společníků z Českolipska ve věku 33  a 63 roků. Všichni tři si v této souvislosti převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro spolupachatelství na trestném činu krádeže. Majitelem dotčeného lesa je státní podnik Lesy České republiky, který vyčíslil vzniklou škodu částkou 12 tisíc korun. 

 

 

vytisknout  e-mailem