Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Procvičuj s PČR

KRAJ: Policisté připravili pro děti kvízy z několika oblastí. 

Milí žáci, policisté Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje si pro vás připravili procvičování vašich znalostí ze čtyř základních okruhů.  V době, kdy za vámi nemůžeme do školy, jak jste zvyklí, jsme pro vás nachystali alespoň jednoduché elektronické testy, kdy si budete moci ověřit svoje znalosti.

   Každý týden (celkem budou 4) přibude nové téma. Bude se jednat o dopravní výchovu, kyberšikanu, návykové látky a trestní odpovědnost. Vždy bude připravena část pro mladší (I. stupeň ZŠ) a pro starší (II. stupeň ZŠ) žáky. A protože témata návykové látky a trestní odpovědnost jsou určeny pro starší, bude dopravní výchova a kyberšikana u mladších rozšířena na dva týdny. Zahájení proběhne 14. 4. 2020 a poté vždy v pondělí budou zveřejněna další témata. Testy budou v přiložených souborech.

   Budete si moci odpovědět na několik jednoduchých otázek, které určitě lehce zvládnete. Součástí procvičování budou i správné odpovědi a souhrnný text k dané problematice. Tyto dvě části nebudou k dispozici hned se samotnými otázkami, ale vždy s týdenním odstupem.

Pokud budete mít chuť, namalujte nám obrázek s policejní tematikou, naskenujte a zašlete na adresu krpb.prevence@pcr.cz. Deset nejlepších obrázků uveřejníme na stránkách policie a odměníme dárečky. Z tohoto důvodu zašlete kontaktní údaje na sebe (tel. č., mailovou adresu, poštovní adresu).

kpt. Mgr. Zdeňka Procházková, 9. dubna 2020

vytisknout  e-mailem