Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Proč při nahlášení policii utekli?

NÁCHODSKO - Běžná dopravní nehoda vyvolala nečekanou reakci. 

Policisté z dopravního inspektorátu v Náchodě řeší dopravní nehodu, k níž došlo ve čtvrtek 30.8.2018 pět minut před druhou hodinou odpoledne  v Královédvorské ulici v Jaroměři.

Řidič nákladního vozidla Scania s návěsem, jedoucí ve směru k Trunovu, musel z důvodů vyvolaných provozem poblíž domu čp. 471 zastavit a čekat, až vůz jedoucí před ním bude moci odbočit vlevo na vedlejší komunikaci. Za ním jedoucí vůz Škoda Octavia po jeho zabrždění  narazil do zadní části návěsu. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, oba řidiči zajeli stranou a začali sepisovat záznam o nehodě. Oba řidiči se chovali normálně až do doby, než si řidič cctávie všiml, že řidič nákladního vozu telefonicky hlásí nehodu policii. Společně se svou spolujezdkyní utekli pryč a octávii zanechali na místě nehody.  Na příjezd policejní hlídky tak zůstal čekat na místě pouze samotný řidič nákladní soupravy. Při ohledání místa nehody a vozidel, účastných na nehodě, policisté na škodovce zjistili technickou závadu brzd. Alkohol u řidiče vzhledem k jeho nepřítomnosti nezjištťovali, u řidiče nákladního vozidla byla zkouška na alkohol negativní. Opuštěnému vozidlu policisté zajistili úřední odtah.

Po řidiči, spolujezdkyni  i příčině jejich jednání nyní pátrají. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na 50.000 korun. Proč na policisty řidič nepočkal, zda motivem jeho útěku byla již zmíněná technická závada, policisté zatím nevědí, ale po svém vypátrání bude mít každopádně co vysvětlovat. Za opuštění místa nehody a nesplnění svých zákonných povinností mu hrozí minimálně peněžitá sankce.

por. Mgr. Eva Prachařová
31.8.2018 v 14:00

Odkazy do noveho okna

DN 30.8.2018

Jaroměř 

Detailní náhled

DN 30.8.2018

Jaroměř 

Detailní náhled

DN 30.8.2018

Jaroměř 

Detailní náhled

DN 30.8.2018

Jaroměř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem