Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Problémy se sněhem i v Orlických horách

RYCHNOVSKO - Dopravní nehody, spadlé stromy i koně na silnici. 

Víkendové počasí přineslo komplikace i na rychnovské silnice v horách i podhůří. 

Na linku 158 přijímali operační důstojníci zejména během neděle třináctého mnoho oznámení; některá z nich se týkala našeho regionu:
V 10:09 volající oznamuje zapadlý autobus a vůz správy a údržby silnic (sypač) na páteřní, frekventované silnici mezi Deštným v Orlických horách a Orlickým Záhořím. Silnice na Šerlich, kam o víkendu směřují stovky turistů, tak zůstala neprůjezdná. Hlídka policistů na místě zjistila, že při míjení obou vozidel došlo k poškození busu, a to se naštěstí obešlo bez zranění účastníků silničního provozu. Půl hodiny před polednem byla  silnice opět plně průjezdná.
Další událost s nákladním vozidlem s radlicí a osobním autem zn. Škoda Octavia v Deštném v Orlických horách je oznámena týž den krátce po poledni. Obě vozidla naštěstí stála mimo komunikaci a řidiči událost nakonec vyřešili vyplněním euroformuláře.
Policisté z obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách krátce po poledni přijali oznámení o škodní události. Řidiči osobního auta spadl při jízdě led ze stromuna čelní sklo, čímž ho poškodil. Věc policisté zaevidovali.
Ve 12:27 přijímá operační důstojník oznámení o tom, že na silnici mezi Bartošovicemi v Orlických horách a Kunvaldem pobíhají volně 4 koně. Ti se zřejmě dříve, než za nimi hlídka dojela na místo, disciplinovaně vrátili do svého domova.
O sedm minut později přichází další oznámení z téměř stejného místa - mezi Bartošovicemi v Orlických horách a Orlickým Záhořím je na silnici spadlý strom. O jeho odklizení se posléze postarali hasiči.
V 13:37 upozorňuje volající na komunikaci u sjezdovky v Olešnici v Orlických horách, kde překážejí zaparkovaná auta vozidlům správy a údržby silnic. Po půl hodině problém vyřešen, silnice plně průjezdná.
Další spadlý strom u odbočky na Šerlišský mlýn je nahlášený ve 13:48. Komunikace neprůjezdná, hlídka na místě řídí dopravu, hasiči po příjezdu strom odstranili. Krátce po 14:00 je silnice opět plně průjezdná.
Další dva spadlé stromy v Deštném mimo veřejnou komunikaci oznamuje volající ve 14:37, i zde se o odstranění a následnou průjezdnost cesty postarají hasiči.
Dopravní policisté vyjížděli za víkend k několika dopravním nehodám a haváriím, které naštěstí nepřinesly fatální následky. Kromě střetů se zvířaty byly nejčastější příčinou nepřizpůsobení rychlosti jízdy řidiče povětrnostním podmínkám a jeho schopnostem. Na zasněžené silnici řidiči přestávali  auta ovládat a jízdu předčasně skončili v příkopech nebo nabouraní ve stromech, domech, mostcích nebo v jiných vozidlech. Škody v řádech deseti tisíců korun nebyly ani jednou způsobené řidiči, kteří by byli pod vlivem návykové látky. V některých případech došlo ke zranění některého z účastníků silničního provozu.

por. Mgr. Alena Kacálková
14.1.2019

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

Rychnovsko

Rychnovsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem