Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Problematika ochrany utajovaných informací

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval ve dvou žádostech poskytnutí následujících informací:

1. žádost

„…1) Jaké kokrétní právní předpisy (zákonné, podzákonné + interní pokyny apod.) se aktuálně vztahují na problematiku ochrany utajovaných informací v působnosti NCOZ SKPV?
2) Jaké konkrétní připomínky k aktuálně připravované a zpracovávané novelizaci zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní zpusobilosti, podala NCOZ SKPV?
3) Proběhlo od roku 2016 do současné doby nějaké meziresortní jednání mezi NCOZ SKPV a jakýmkoliv státním zastupitelství nebo jakýmkoliv soudem, v rámci kterého by došlo k projednávání "problematiky ochrany utajovaných informací v trestním řízení" a k vypořádání se s případnými připomínkami či problémy v této oblasti? Pokud ano, tak mezi jakým konkrétním státním zastupitelstvím či soudem?
4) Jaký "objem" utajovaných informací - v komparaci všech utajovaných informací v rámci celé Policie ČR - zpracovává NCOZ SKPV?
5) Kolik metodiků se věnuje problematice ochrany utajovaných informací na NCOZ SKPV a jaký obor vzdělání a jaké zkušenosti z trestního řízení má metodik (metodici), jež se věnuje (věnují) problematice ochrany utajovaných informací na NCOZ SKPV?…“


2. žádost

„…1) Jaké "KONKRÉTNÍ" připomínky k aktuálně připravované a zpracovávané novelizaci zákona č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, podala NCOZ SKPV?
2) Jaký obor vzdělání a jaké zkušenosti z trestního řízení (tedy tím je myšleno, zda úkony v trestním řízení sami ve své praxi někdy vykonávali) mají metodici, jež se věnují problematice ochrany utajovaných informací na NCOZ SKPV?
3) Kolik metodiků se na NCOZ SKPV aktuálně věnuje přímo a konkrétně problematice administrativní bezpečnosti? Jak dlouhou dobu (dny, měsíce, roky) se tito konkrétní metodici věnují této konkrétní problematice administrativní bezpečnosti?Jaké konkrétní obory vzdělání mají tito jednotliví metodici vystudované? Mají všichni tito metodici administrativní bezpečnosti zkušenosti s úkony trestního řízení, které sami v minulosti vykonávali v pozici policejního orgánu?


Požadované informace byly žadateli poskytnuty.


plk. Mgr. Jaroslav Ibehej
NCOZ SKPV

vytisknout  e-mailem