Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Proběhly poslední kontroly chatových oblastí v roce 2019

SOKOLOVSKO – Policisté narazili na narušený rekreační objekt. 

Na závěr roku 2019 proběhlo několik kontrol chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na Sokolovsku. Přibližně deset policistů z obvodního oddělení v Habartově a obvodního oddělení v Rotavě s policejním psem zkontrolovali například chatovou oblast Bernov, Leopoldovy Hamry, Hřebeny, Smolná dále také zahrádkářskou kolonii u rybníka Kačák, u kostela, na Sklenském vrchu a pod hasičskou zbrojnicí. 

Celkem policisté zkontrolovali okolo 40 objektů. Kontroly proběhly během odpoledních i večerních hodin. Policisté z obvodního oddělení v Rotavě během policejní akce narazili na narušený rekreační objekt ve městě Přebuz. Vykradeným objektem se policisté nadále zabývají.

Policisté budou i v novém roce 2020 pokračovat v realizaci podobných akcí, a to z důvodu snížení vloupání do uvedených objektů. Účelem je preventivně působit na majitele chat a také zvýšit pocit bezpečí u občanů. Z pravidla policisté zanechávají  na dveřích zkontrolovaných objektů kartičky s informací o kontrole a doporučením jak chránit svůj majetek.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečněny v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“. Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se“. Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout v Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost. Jak správně zabezpečit svůj majetek, aby bylo zabezpečení účinné, praktické a využívalo certifikovaná řešení.

Na závěr několik preventivních rad pro správné zabezpečení majetku:
• Uzavření objektu – vždy, když odcházíte z bytu nebo domu, řádně uzavřete všechna okna a pečlivě uzamkněte dveře, a to i v případě, že máte v plánu se brzy vrátit.
• Neupozorňujte na svou nepřítomnost – pokud odjíždíte na delší dobu, řekněte to pouze blízkým, případně osobám, kterým věříte. Na svou nepřítomnost neupozorňujte na sociálních sítích.
• Neupozorňujte na své majetkové poměry – nenechávejte doma velké množství cenností a vyšší finanční hotovost, raději vše uschovejte do banky, případně cenné předměty a peníze řádně uzamkněte v trezoru doma.
• Na jmenovkách uvádějte množná čísla – na domovní zvonky či poštovní schránky uvádějte svá příjmení vždy v množných číslech bez křestních jmen a dosažených titulů.
• Pokud se i přes naše preventivní rady stanete obětí vloupání, ihned volejte na linku 158. Do domu či bytu nevstupujte, může se stát, že pachatel je ještě uvnitř a může být ozbrojen. Pokud přece jen do domu či bytu vstoupíte, nemanipulujte s předměty a byt neuklízejte, mohli byste uklidit i stopy, které tam pachatel zanechal.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
3. 1. 2020

Odkazy do noveho okna

Policejní kontrola

Policejní kontrola 

Detailní náhled

Policejní kontrola

Policejní kontrola 

Detailní náhled

Policejní kontrola

Policejní kontrola 

Detailní náhled

Policejní kontrola

Policejní kontrola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem