Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Proběhly kontroly chatových oblastí

SOKOLOVSKO – Policisté zkontrolovali přes 130 chat a 100 zahrad. 

Policisté na Sokolovsku uskutečnili několik bezpečnostních akcí na kontrolu chatových oblastí. Jedna z nich proběhla 17. ledna roku 2019 v dopoledních hodinách. Policisté s policejním psovodem zkontrolovali na 70 chat v oblasti Vítkov, Novina, Milíře, Kostelní Bříza a  zahradní kolonii Březová a Rovná. Další policejní akce proběhla také o týden později. Dvanáct policistů z obvodního oddělení Sokolov – město zkontrolovalo zahrádkářskou oblast nad fotbalovým hřištěm Baník Sokolov, oblast Těšovice, Vítkov a Šenvert. Tam policisté zkontrolovali přes 60 chatek. V sobotu 26. 1. 2019 proběhla bezpečnostní akce v Chodově. Šest policistů zkontrolovalo okolo 100 zahrádek v šesti zahrádkářských koloniích, a to v ulici Karlovarská, Poděbradova, Vančurova, Lesní, zahradní a Chodov část Stará Chodovská. V žádné zkontrolované oblasti policisté nenašli závadu a ani nic podezřelého, co by mohlo být hrozbou pro majitele chatek a zahrádek. 

Policisté budou i v následujícím období pokračovat v realizaci podobných akcí, a to z důvodu snížení vloupání do uvedených objektů. Účelem je preventivně působit na majitele chat a také zvýšit pocit bezpečí u občanů. Zkontrolovat chaty, zda u nich nedošlo k vloupání či poškození majetku. Z pravidla policisté zanechávají kartičky s informací o kontrole s doporučením jak chránit svůj majetek na dveřích.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečněny v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům“. Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se“. Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout v Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek aby bylo zabezpečení účinné, praktické a využívalo certifikovaná řešení.
 
Dovolujeme si Vás pozvat na zajímavou besedu, kterou pořádají policisté Karlovarského Kraje v návaznosti na tento celorepublikový preventivní projekt. Beseda se bude konat dne 13. 2. 2019 v 15:00 hodin v prostorách zasedací místnosti Krajského ředitelství Policie České republiky Karlovarského kraje na adrese Závodní 386/100 v Karlových Varech. Cílem projektu je Vás informovat o všech možnostech a způsobech zabezpečení nemovitostí prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů v kombinaci i s elektronickou ochranou. Dozvíte se také, jaké jsou nové trendy vloupání do obydlí u nás a v okolních státech.

V případě Vašeho zájmu o besedu nás prosím kontaktujte na emailové adrese: krpk.tisk@pcr.cz z důvodu omezené kapacity zasedací místnosti.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
28. 1. 2019

Odkazy do noveho okna

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

Policejní kontroly

Policejní kontroly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem