Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Proběhlo několik dopravně bezpečnostních akcí

ZLÍNSKÝ KRAJ: Policisté budou v kontrolách pokračovat.  

V průběhu uplynulého týdne proběhlo na území Zlínského kraje několik dopravně bezpečnostních akcí. Od pondělí do pátku jsme se zapojili do celorepublikové akce TISPOL, v pátek se pak policisté zaměřili na přestupky řidičů na železničních přejezdech a včera večer na řidiče nákladních vozidel, zda dodržují nedělní omezení jízdy.

Během zmíněných akcí policisté z řad dopravních a pořádkových policistů zkontrolovali napříč celým Zlínským krajem téměř čtyři tisíce vozidel a odhalili dvě stě dvacet přestupků. Mezi nejčastější patřil nevyhovující technický stav, a to ve čtyřiceti případech, dále tři desítky řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy a osm řidičů usedlo za volant po použití alkoholu nebo drog. Policisté dále pokutovali osm řidičů a chodců, kteří se dopustili přestupku na železničních přejezdech tím, že např. nezastavili před dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě!“, nebo vjeli na železniční přejezd v době, kdy už byla v činnosti červená světla. Neukáznění byli ale i chodci, kteří vstupovali na železniční přejezd, když svítila červená světla. Při včerejších kontrolách nákladních vozidel zjistili policisté u čtyř řidičů nedodržení bezpečnostních přestávek. Včera jsme nepřistihli žádného řidiče, který by porušil nedělní zákaz jízdy kamionů na silnici I. třídy v době od 13 do 22 hodin.

Policisté ve Zlínském kraji se na podobné kontroly zaměří i v dalším období. Současné počasí řidičům zatím přeje, ovšem je zima a s namrzlými, zasněženými a mnohdy nesjízdnými cestami musíme v nadcházejícím období počítat a takovým podmínkám přizpůsobil svoji jízdu. 

 

14. prosince 2015, por. Mgr. Lenka Javorková 

   

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem