Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Proběhla preventivní akce Nedej drogám šanci

BLANENSKO: Přišlo 430 studentů. 

     Sto devadesát studentů v Boskovicích a dvě stě čtyřicet studentů v Blansku se zúčastnilo třetího ročníku preventivní akce známé jako Nedej drogám šanci, která má studentům prvních ročníků středních škol pomoci vyhodnotit rizika užívání návykových látek. Akce se uskutečnila ve středu 20. října v Boskovicích a ve čtvrtek 21. října v Blansku.

    Studenti si během akce po celé dopoledne vyslechli různé příspěvky. Lékař specializující se na léčbu závislostí například seznámil studenty s dopady užívání drog na zdraví, policisté z kriminálky a dopravní policie stejně jako státní zástupce studentům předestřeli studentům, jaké postihy jim hrozí na výrobu, přechovávání nebo další činnosti související s návykovými látkami. Akce se účastní také kurátor pro mládež, městské policie, sdružení Podané ruce. Závěr akce již tradičně patří ženě, která sama v patnácti letech začala brát pervitin a prošla léčbou svojí závislosti…

      Akce se koná v říjnu, tedy měsíc po zahájení školního roku. Do prvních ročníků do větších měst nastupují noví studenti. Ve městech mají větší možnost, že jim někdo nabídne drogu, mají větší volnost, ale také větší odpovědnost. Proto je podle nás potřeba vysvětlit jim, co užívání drog může přinést. 
Odkazy do noveho okna

Předávání cen

Předávání cen 

Detailní náhled

Přednášející Blansko

Přednášející Blansko 

Detailní náhled

Přednášející Boskovice

Přednášející Boskovice 

Detailní náhled

Studenti Blansko

Studenti Blansko 

Detailní náhled

Studenti Boskovice

Studenti Boskovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem