Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Proběhla další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí

KROMĚŘÍŽSKO: Bezpečnost v dopravě je pro nás jednou z priorit. 

Včera proběhla na kroměřížském okrese celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která byla tentokrát prioritně zaměřena na používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček ve vozidlech.

Dopravní a pořádkoví policisté během dopoledních hodin zkontrolovali 233 vozidel a zjistili 25 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Dvaceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 9 900 korun. Pět přestupců oznámili správnímu orgánu k projednání.

Čtyři hříšníci nebyli během jízdy připoutáni bezpečnostními pásy. V jednom případě řidič převážel dítě bez autosedačky. K nejčastějším prohřeškům patřilo také to, že se řidiči na cesty vydali ve vozidlech, jejichž technický stav nesplňoval stanovené podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. V průběhu akce policisté přistihli také dva řidiče, kteří usedli za volant podnapilí. Oba nadýchali do jednoho promile. Na jednoho narazili v obci Břest, na druhého na silnici mezi Kroměříží a obcí Rataje. Dopustili se tak přestupkového jednání.

 

15. března 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem