Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pro zvěř neplatí žádná pravidla

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dopravních nehod se zvěří přibývá. 

Uherskohradišťští policisté od začátku měsíce května přijali dvanáct oznámení týkající se střetu se zvěří. Pro tu totiž neplatí žádná nařízení a pravidla. Řidičům tak nezbývá nic jiného, než aby byli obezřetní a plně se soustředili na řízení zejména poblíž lesů a polí.
K těmto střetům policisté vyráželi jak v brzkých, tak i večerních hodinách. Srny a srnci vbíhali řidičům přímo do jízdní dráhy např. u Havřic, Nedachlebic, Kudlovic, Ostrožské Nové Vsi, Kněžpole a u Polichna. Škoda se v každém případě pohybovala v řádech desetitisíců korun. Nejvyšší vznikla na peugeotu, který v pondělí 13. května řídila devětatřicetiletá žena. Řidička krátce po desáté hodině večer jela od Slavkova směrem na Strání. V tomto úseku se střetla se srnou. Škoda je předběžně vyčíslena na šedesát tisíc korun.
U všech řidičů policisté provedli zkoušky na alkohol, které vyšly negativní. Ve třech případech zvěř po střetu utekla. V devíti uhynula na místě. Proto jsme o události informovali příslušné myslivecké hospodáře.
Pokud dojde ke střetu, řidič je ze zákona povinen událost oznámit na policii!

17. května 2019, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem