Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro pachatelé si došla zásahová jednotka

KRAJ – Kriminalisté obvinili několik osob ze série krádeží i výroby drog. 

V minulém týdnu policejní orgán odboru obecné kriminality zahájil trestní stíhání 6 osob. Dvě z nich se měly dopustit trestné činnosti spočívající v sérii vloupání do různých podnikatelských provozoven v Královéhradeckém a v jednom případě i Pardubickém kraji. Při krádežích je zajímala především finanční hotovost, případně alkoholické a tabákové výrobky. Čtyři další  současně s jedním obviněným ze série vloupání pak viní z nedovolené výroby, držení a prodeje omamných a psychotropních látek. Mezi obviněnými jsou i zaměstnanci lékárny, kteří opakovaně prodávali při jednorázových nákupech větší množství léčiv s obsahem pseudoefedrinu.

Na základě zjištěných informací měli obvinění páchat trestnou činnost na území Královéhradeckého a Pardubického kraje od ledna letošního roku do současné doby. Doposud kriminalisté zadokumentovali 10 skutků se způsobenou škodou dosahující téměř 300 tisíc korun a dalších 200 tisíc ve stádiu pokusu. Tři z obviněných jsou stíháni vazebně. Zbylí tři jsou stíháni na svobodě.

Třem obviněným z nedovolené výroby, držení a prodeje omamných a psychotropních látek, spáchané ve spolupachatelství  a jednomu obviněnému  z přečinu krádeže hrozí v případě prokázání viny tresty odnětí svobody na 1-5 let, další dva obvinění z nedovolené výroby, držení a prodeje omamných a psychotropních látek a přečinu krádeže pak mohou strávit ve vězení 2- 10 let.

por. Mgr. Lucie Konečná
24.9.2020, 13:00hod

vytisknout  e-mailem