Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pro drahá kola si přišli v noci

LIBERECKO - Prodejnu Cyklopoint v Liberci navštívili ve středu zloději. Vzali si tu dvě nejdražší kola. 

Prodejnu Cyklopoint v Sousedské ulici v Liberci doslova dobyli zloději. Ti se sem pokusili vloupat nejprve v úterý  kolem 4. hodiny nad ránem. Použili k tomu dlažební kostku, kterou se snažili rozbít  sklo vstupních  vchodových  dveří. Protože ale narazili na bezpečnostní sklo,  dovnitř  se nedostali, a to ani potom, co si vzali na pomoc krumpáč. Ten na místě činu zanechali.

Prvním neúspěchem se nenechali odradit a přesně za 24 hodin se na místo vypravili znovu, tentokrát už lépe vybaveni. Bezpečnostní sklo se jim podařilo rozbít,  a pak už jim nic nebránilo ve volném pohybu po celé prodejně. Z ní nakonec odcizili dvě nejdražší horská jízdní kola, která tu byla k mání.  Jedná se o horské jízdní kolo černo-bílo-zelené barvy výrobní značky MERIDA BIG NINETY NINE CF TEAM UD Carbon (velikost rámu 19) v hodnotě 147 990 korun a o velmi podobné kolo značky MERIDA BIG NINETY CF 3000 UD Carbon červeno-bílé barevné kombinace (velikost rámu 19) v hodnotě 104 590 korun.

Je zřejmé, že na této krádeži museli spolupracovat  nejméně dva lidé. Po jejich totožnosti nyní pátrají policisté z obvodního oddělení policie Liberec Vápenka. Pokud budou úspěšní, hrozí pachatelům  krádeže vzhledem k výši způsobené škody až pětiletý trest odnětí svobody.

Fotografii odcizeného horského kola výrobní značky MERIDA BIG NINETY NINE CF TEAM UD Carbon zveřejňujeme pod článkem. Druhé odcizené kolo je téměř stejné, jen s menší výbavou.

4. 12. 2014
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

BIG NINETY NINE CF TEAM UD CARBON

BIG NINETY NINE CF TEAM UD CARBON 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem