Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro bundu hřešil

LITOMĚŘICKO – Nyní je podezřelý z trestného činu; Nebezpečná jízda; Vloupání do vozidla. 

Kuriózní krádeží ošacení ze stojanu před prodejnou se zabývají lovosičtí policisté. Neznámý mladík si zimní kabát nejprve vyzkoušel, poté si kapuci od kabátu hodil přes hlavu a rychlou chůzí se vzdaloval. Pracovnice prodejny na něj sice volala, že musí zaplatit, ale on nereagoval. Policisté se krádeží začali ihned po oznámení zabývat a na základě operativního šetření zjistili, že kabátu se zmocnil osmadvacetiletý recidivista z Lovosicka. Přesto, že hodnota kabátu dosahovala hodnoty jeden tisíc korun, čelí mladík trestnímu stíhání pro trestný čin krádeže. Výše uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl za takový čin v nedávné době pravomocně odsouzen a potrestán. Za krádež bundy ho nyní může postihnout až tříletý trest.

Nebezpečná jízdaalkohol
 

Teprve 20letý řidič jedoucí ve vozidle značky Volkswagen se v sobotu v nočních hodinách proháněl centrem Litoměřic. Jeho nebezpečnou jízdu naštěstí včas ukončili policisté, kteří jej zastavili. Mladík po vystoupení z vozidla jevil známky požití alkoholu a potvrdila to i dechová zkouška, která opakovaně dosahovala hodnoty téměř dvě promile. Další jízda mu byla zakázána a ještě téhož dne si převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Vloupání do vozidla

Do vozidla zaparkovaného u polní cesty na Terezínsku se na sklonku uplynulého týdne pravděpodobně v nočních hodinách vloupal neznámý pachatel. Do auta vnikl násilným způsobem a odcizil z něj autobaterii, autorádio, rezervní kolo, různé nářadí a doklady. Majiteli vozidla způsobil škodu přesahující 5 tisíc korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech pátrají litoměřičtí policisté.

Abychom předešli krádežím věcí z vozidel, doporučujeme: 

  • využívejte hlídaná parkoviště (hlídaná parkoviště, viditelná a frekventovaná místa ztěžují zlodějům vloupání)
  • nechávejte svá auta na osvětleném prostranství nebo na místě, na které je vidět
  • můžete využít pískovaní skel nebo bezpečnostní folii na okna vozu
  • můžete využít označení jednotlivých dílů auta speciálními prostředky, které jsou viditelné pouze při dopadu UV světla

Pokud zjistíte, že Vám z vozidla byly odcizeny věci nebo byl vůz odcizen, vše oznamte Policii České republiky na linku 158, nebo přímo na služebnu v místě, kde k vloupání či krádeži došlo.

Nikdy s vykradeným vozidlem nemanipulujte, mohli byste zničit případné stopy!

Nebuďte lhostejní, pokud vidíte podezřelou osobu pohybující se u zaparkovaných vozidel, volejte Policii ČR. Příště může být ohrožen Váš majetek a něčí pomoc Vám přijde vhod!

8. 3. 2022
nprap.. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem