Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pro agresivního muže si přišla zásahová jednotka

KRAJ - Muž napadl svoji bývalou partnerku a vyhrožoval ji zabitím. 

Agresivního osmatřicetiletého muže na Hradecku, který byl v minulosti již několikrát trestán za násilnou trestnou činnost, musela v sobotu 11. července 2020 po druhé hodině ranní pacifikovat zásahová jednotka.

Poté, co v sobotu krátce po druhé hodině ranní přijal operační důstojník oznámení o tom, že silně podnapilý a agresivní muž sprostě nadává a vyhrožuje své bývalé partnerce zabitím, vyslal na místo prověřit situaci hlídku policistů.

Po příjezdu policisté zjistili, že muž je ozbrojen několika noži a v domě se nachází další osoby. Hlídka se pokusila s mužem navázat kontakt, ten se však nechtěl uklidnit a začal vyhrožovat i přivolaným policistům, operační důstojník proto na místo přivolal zásahovou jednotku. Ta překonala za pomocí beranidla vstupní dveře, vstoupila do domu a muže zpacifikovala.  Zkrotlého násilníka následně policisté přemístili do policejní cely a zahájili další úkony.

Muži hrozí za přečin nebezpečného vyhrožování  a přečin vyhrožování s cílem působit na úřední osobu až pět let za mřížemi.

Veškeré okolnosti celé události jsou předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Lucie Konečná
20.7.2020, 11:00 hod

vytisknout  e-mailem