Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přiznal krádež šesti kol

VSETÍNSKO: Všechny bicykly zmizely ve Valašském Meziříčí. 

Vsetínští kriminalisté na konci uplynulého týdne obvinili sedmatřicetiletého muže z Frýdeckomístecka z krádeže několika jízdních kol.
Dohromady se obviněný muž doznal ke krádeži šesti bicyklů, které měl postupně odcizit na různých místech ve Valašském Meziříčí. Celkem tak měl způsobit škodu v řádu desítek tisíc korun. Sérii krádeží v sobotu ukončili policisté valašskomeziříčského obvodního oddělení. Krátce po půl deváté večer zastavili při kontrolní činnosti cyklistu, u nějž měli podezření, že řídí jízdní kolo pod vlivem alkoholu či drog. Jak ukázal následný test, tak alkohol před jízdou nepil. Test na přítomnost návykových látek ovšem odmítnul. Policisté na místě zkontrolovali i samotný bicykl, na kterém sedmatřicetiletý muž přijel, a zjistili, že byl před několika dny odcizen. Podezřelého muže policisté zadrželi a eskortovali na policejní služebnu.
V průběhu šetření se muž doznal k dalším pěti odcizeným kolům a vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech za krádež již odsouzen, hrozí mu nyní v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

12. března 2020, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem