Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Privátní návštěva baru

RYCHNOVSKO - Muž demoloval interiér. 

Den před Silvestrem navštívila bez pozvání jeden z rychnovských klubů osoba policii známá.

Hlídka rychnovských policistů projížděla v neděli 30.12. loňského roku v ranních hodinách ulicemi města. Poblíž vlakového nádraží si všimla většího předmětu, který tvořil překážku na silnici. Podstavec stolku, který se tam válel, hlídka provizorně odklidila stranou a u baru na rohu poblíž uviděla rozbité sklo u vstupních dveří. Zároveň v dálce spatřila prchající mužskou postavu pouze v trenýrkách. Rozjela se stejným směrem a cestou míjela pohozené tepláky. Sled událostí pak proběhl rychle, protože občané svými telefonáty na městskou i státní policii upozornili na neobvyklý rámus z provozovny. Hlídce strážníků polooblečený muž vběhl přímo do cesty. Hlídka našich policistů tak zajistila místo vloupání a zjistila, že v podniku se už nikdo jiný nenachází. Samotný interiér ale vypadal jako po zemětřesení. Desítky lahví od pepsi a piva byly rozbité na zemi, jak je podezřelý házel o zeď, která už stejně jako strop ztratila  obraz čerstvě vymalovaných ploch. Poničený byl i koberec, police za barem a jeden ze stolů. Škoda, kterou muž svým jednáním způsobil, je odhadnuta na více než 13.000 korun.
Spoře oděného muže s drobnými oděrkami záchranáři odvezli do nemocnice k ošetření. Tam mu policisté provedenou orientační dechovou zkouškou naměřili hodnotu 2,36 promile alkoholu v dechu. Po vyšetření a provedených prvotních úkonech ho eskortovali do protialkoholní záchytné stanice.
Osmadvacetiletý muž z Rychnovska je podezřelý z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
16.1.2019

vytisknout  e-mailem