Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přítelkyně ho v hádce bodla nožem, on ji před policisty kryl

ČESKOLIPSKO - Kriminalisté objasnili oznámené loupežné přepadení. Proběhlo jinak, než jak vypověděl napadený. 

Včera v ranních hodinách přijali policisté od pracovníků českolipské nemocnice informaci o tom, že mají v péči pacienta s bodným poraněním břicha. Když na místo dorazila policejní hlídka a zraněného předběžně vylechla, vypověděl následující. V noci z neděle na pondělí se údajně pohádal se svou o dva roky starší přítelkyní a pak odešel sám ven, aby si pročistil hlavu. Dlouho se procházel, nakonec usnul na lavičce v městském parku v České Lípě a vzbudil se až ráno kolem půl osmé, když mu dva neznámí muži šacovali kapsy oblečení. To si od nich nenechal líbit, bránil se a jeden z dvojice lupičů  ho proto bodl nožem do břicha. Potom oba pachatelé utekli neznámo kam.

Po této výpovědi si  převzali případ do vyšetřování kriminalisté. Incident se jevil jako velmi závažný vzhledem k použití zbraně, času i místu spáchání  a proto zkušení policisté důkladně do detailu vyslechli jak mladého muže, tak i jeho přítelkyni. Ta se později  v průběhu výslechu zřejmě  pod vlivem špatného svědomí přiznala k tomu, že ji její přítel kryje. Bodné zranění mu totiž způsobila v hádce ona sama.

Mladík, který si z lásky k ní vymyslel  ozbrojenou loupež, souhlas s jejím trestním stíháním nedal. To, zda bude tento útok nožem projednávat soud či ne záleží ale na tom, jak se bude vyvíjet jeho zdravotní stav. V případě, že zranění nebude mít závažnější následky, policisté případ odloží.  Pokud ale u něj nastanou větší zdravotní komplikace, může být případ  kvalifikován jako těžké ublížení na zdraví. Na tento paragraf se souhlas či nesouhlas s trestním stíháním osoby blízké nevztahuje.

18. 11. 2014
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem