Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přistiženi při krádežích v obchodních domech

KLADENSKO – Opakovaně kradli, ačkoliv byli za tuto majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. 

Kladenští policisté prošetřují nyní desítky skutků krádeží v obchodních domech, při kterých byli pachatelé přistiženi při činu ostrahou prodejny a nebo operativní činností kladenských policistů, kteří vzájemně spolupracují. Všechny tyto případy policisté v současné době prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže. Policie uvádí nyní několik vybraných případů této majetkové trestné činnosti.

Na základě telefonického oznámení o krádeži v jedné prodejně obchodního domu v ulici P. Bezruče v Kladně byli policisté oddělení hlídkové služby vysláni po osmnácté hodině dne 2. června 2019 na místo činu. Po příchodu do prodejny policisté od pracovníka ostrahy zjistili, že v úseku masných výrobků podezřelá žena vzala z regálu balení hovězího masa o váze přes 3 kg a dále balení telecího masa přes 2 kg. Obě balení s masem ukryla do kabelky, kterou měla přes rameno. Následně žena s tímto zbožím prošla přes pokladní zónu, aniž by balíčky s masem zaplatila. Podezřelá žena tímto jednáním způsobila škodu ve výši 1 425,-Kč.  Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o ženu z Kladna ve věku čtyřicet let, která se tohoto skutku dopustila, i přestože byla rozhodnutím Okresního soudu Kladno v září 2018 odsouzena za úmyslný trestný čin krádež k podmíněnému trestu odnětí svobody v době trvání 6 měsíců.

Další krádež balíčků masa byla zaznamenána v obchodním domě v Kladně v ulici Obránců Míru. Ostraha prodejny zachytila muže, který v prostoru prodejny vložil do igelitové tašky pět balíčků krůtího masa o různé hmotnosti. Celková váha činila přes 5 kg a vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 807,-Kč. Jakmile pachatel zboží uložil do tašky, tak se vydal k prostoru vstupu do prodejny. Záměrně se tímto způsobem vyhnul pokladním zónám a opustil nákupní plochu. Přivolaná policejní hlídka následným šetřením zjistila, že pachatelem je sedmatřicetiletý muž, cizí státní příslušnosti, který se tohoto protiprávního jednání dopustil, ačkoliv byl Okresním soudem Kladno v únoru letošního roku za takový trestný čin v posledních 3 letech odsouzen.

Policisté obvodního oddělení Kladno zahájili úkony trestního řízení ve věci trestného činu krádeže, z kterého je podezřelá čtyřiadvacetiletá žena z Prahy, která opakovaně v prodejně drogerie v obchodním domě v Kladně v ulici P. Bezruče opakovaně odcizila pánské a dámské parfémy, které ve většině případů vložila do kabelky a poté bez uhrazení prošla kolem pokladního prostoru. Škoda byla vyčíslena na částku necelých 6 000,-Kč. Podezřelá se těchto skutků dopustila, přestože byla Okresním soudem Kladno pro přečin krádeže odsouzena.  

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. června 2019

vytisknout  e-mailem