Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přistižen za volantem pod vlivem drogy

RAKOVNICKO – Jízda s alkoholem nebo jinou návykovou látkou je velmi nebezpečná a riskantní. 

V rámci výkonu služby policisté obvodního oddělení Rakovník prováděli kontrolní činnost na pozemních komunikacích. Krátce po třinácté hodině dne 1. června 2021 zastavili ke kontrole osobní vozidlo značky VW Passat jedoucí z ulice Nádražní do ulice nábř. Dr. Beneše v Rakovníku nedaleko obchodního domu. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel.  Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je jednadvacetiletý muž z Rakovnicka. Dále byl řidič vyzván k dechové zkoušce a k testu na přítomnost návykových látek. U dechové zkoušky byl zjištěn negativní výsledek. Test na přítomnost návykových látek byl však pozitivní. Následně se podezřelý muž podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v Masarykově nemocnici v Rakovníku.

Policisté nyní tento případ prošetřují a muž je za své protiprávní jednání podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody až na 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. června 2021

vytisknout  e-mailem