Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zloděj byl přistižen při vloupání do stavební buňky na Rašovce

LIBERECKO - Uplynulý čtvrtek 14. května 2020 se 47letý muž vloupal na soukromém pozemku na Rašovce do stavební buňky. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 47letého muže z Liberecka, který se dne 14. května 2020 ve večerních hodinách vloupal do stavební unimobuňky na soukromém pozemku v Šimonovicích - Rašovka. 

Krátce před půl osmou hodinou večer se vydal muž, který má buňku v nájmu a využívá ji k rekreaci, se svým synem pro bednu s nářadím, kterou měl v buňce uskladněnou. Již při příjezdu k buňce uviděli, že něco není v pořádku. U buňky byly otevřené dveře a uvnitř se nacházela cizí osoba, která před nimi zavřela dveře a začala se schovávat. Muž uvnitř však nekladl větší odpor a na otázku současného nájemce buňky, co tam pohledává, nezapíral a okamžitě šel s pravdou ven. Přiznal se ke krádeži, vyšel ven z buňky a v ruce držel batoh, ze kterého skutečně začal vyndávat věci, které si hodlal z buňky původně odnést. Zároveň prosil nájemce, aby na místo nevolal Policii ČR. Ten však jeho prosbu nevyslyšel a na místo se za chvíli dostavila i policejní hlídka z obvodního oddělení Český Dub. 

Mezi věcmi, které si chtěl 47letý muž původně odnést, byla motorová řetězová pila značky Hecht, pilník na broušení řetězu motorové pily a potraviny - dvě sklenice omáčky. Kromě věcí, které byly v batohu, měl zloděj u dveří na kamnech připraveny i další věci, jako sportovní zančkové boty, na stolku dále kameru na VHS včetně tří videokazet a napájecího zdroje. Při vloupání do buňky zároveň poškodil zámek vstupních dveří. 

Českodubští policisté muže na místě zadrželi a následoval je na policejní služebnu. Ke krádeži se doznal s tím, že se chtěl původně vloupat do nějaké objektu, kde se chtěl najíst, neboť byl zcela bez peněz, bez zaměstnání a zároveň i bez střechy nad hlavou. Muž byl v minulosti již několikrát soudně trestán pro majetkovou trestnou činnost. Zbytek noci tak strávil v policejní cele.

Následují den mu komisař Služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění ze spáchání zločinu "krádeže" a přečinu "porušování domovní svobody", kterých se dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu v Česku z důvodu ohrožení v souvislosti s koronavirovou nákazou. Díky této přitěžující okolnosti může nyní 47letý muž  strávit až osm let ve vězení. Trestní stíhání probíhá na svobodě. 


20. 5. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem