Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přistižen při krádeži auta

VSETÍNSKO: Recidivista opět kradl. 

Minulý týden jsme zadrželi třiadvacetiletého mladíka z Rožnova p. R. a obvinili ho ze dvou trestných činů. Společně se stejně starým hochem se totiž dopustil 19 trestných činů. Čtyři dny po propuštění ze zadržení byl přistižen při krádeži auta v Rožnově p. R.
 
V pondělí (13. ledna) dopoledne oznámil na linku 158 jedenašedesátiletý muž z Rožnova p. R., že mu nějaký mladík chtěl ukrást z garáže na oploceném pozemku jeho auto zn. Škoda Fabia v hodnotě 75 000 korun. Mladého muže přistihl v garáži, když se chystal s jeho autem odjet. Policejní hlídka z Rožnova p. R. vyjela hned na místo, mladíka zadržela a odvezla do policejní cely. Jedná se o třiadvacetiletého recidivistu, který policejní celu opustil minulý čtvrtek, kdy ho policisté společně se stejně starým kamarádem obvinili z krádeže a poškození cizí věci (viz. související dokumenty).
 
Mladík projížděl v pondělí kolem deváté hodiny na kole kolem oploceného pozemku s garážemi v Rožnově p. Radhoštěm. Dírou v plotě se dostal ke garáži, kterou vypáčil a uvnitř objevil neuzamknuté vozidlo zn. Škoda Fabia s klíči v zapalování. Otevřel si bránu, dveře od garáže, auto nastartoval, aby se zahřálo, svoje kolo naložil do kufru vozu a chystal se odjet. Vtom přišli náhodou ke garáži dva muži, z nichž jeden má garáž pronajatou, mladíka okřikli, co dělá na cizím pozemku a v cizím autě. Ten z auta vystoupil, vytáhl si z kufru svoje kole a chtěl odjet. Pánové mu řekli, aby zůstal na místě a přivolali policii.
 
Mladému muži jsme sdělili podezření z trestného činu krádeže ve formě pokusu, hrozí mu pětiletý trest odnětí svobody.     
 
14. ledna2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem