Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přistižen a lapen

DĚČÍN - Dva příběhy z prostředí rekreačních chat, jeden podvod a výtržnictví 

Do dvou rekreačních chat v Jílovém se během uplynulých dvou měsíců vloupal třicetiletý lapka. V jeho nenechavých rukou skončily různé potraviny, pivo, proutěný koš, kolíčky na prádlo a nakonec vodovodní baterie. Tak způsobil škodu za více než šest tisíc korun. Při své druhé nezvané návštěvě byl však přistižen majitelem. Toho fyzicky napadl a vzal nohy na ramena. Po kratší honičce s policisty pak skončil v rukou zákona. K tomu se ukázalo, že se jedná o člověka, který se minimálně půl roku vyhýbá nástupu výkonu trestu. Strážci zákona mu s tím tedy pomohli a do věznice ho odvezli. Svou situaci jen zhoršil o další obvinění z krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a v neposlední řadě maření výkonu úředního rozhodnutí.
 
 
A ještě jedna chata
 
Další výtečníci, kteří mají problém se zákonem pro nezvanou návštěvu jedné rekreační chaty na Děčínsku, jsou dvaadvacetiletý mladík a o šest let starší komplic. Ti se uvnitř zmocnili ručního a elektrického nářadí, svářečky, kalového čerpadla, elektrické a benzínové motorové pily. Škodu nadělali za více než jednadvacet tisíc. Obviněným hrozí za krádež vloupáním a porušování domovní svobody až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
Zatloukání není v případě úřadů dobrá strategie
 
O osm tisíc korun se měl na úkor státu obohatit čtyřicetiletý muž z Rumburku. A to tím, že úřadu práce předložil falešné potvrzení o studiu jednoho ze synů, na které dávku pobíral, přičemž u druhého zase nenahlásil ukončení studia, což je zákonná povinnost. Místní kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání pro podvod. Teď musí čelit hrozbě až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Řidič sanitky čelil útoku
 
Pro trestný čin výtržnictví řeší ve zkráceném přípravném řízení šluknovští policisté šestadvacetiletého mladíka. Ten měl na sídlišti fyzicky napadnout řidiče sanitky, a to v přítomnosti učitelek a dětí. Nezvládnuté emoce ho postavily před hrozbu až dvouletého odnětí svobody.
 
 
 
 
7.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem