Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Přišli po svých, odjeli na cizím

Policisté pátrají po dvojici mužů, kteří jsou podezřelí nejen z krádeže jízdních kol. 

Od září tohoto roku pátrají kriminalisté třetího policejního obvodu po totožnosti mužů, kteří jsou podezřelí z krádeže kol v ulici U Proseckého kostela v Praze 9. Dvojice si v první zářijový den všimla pootevřených vrat do zahrady domu, kde byla v pergole dvě jízdní kola. Muž v montérkách této situace využil, vešel dovnitř a za použití násilí překonal zámky, kterými byla jištěna proti krádeži. Poté každý nasedl na jeden bicykl a odjeli neznámo kam.

Kriminalisté v průběhu prošetřování celého případu zajistili záznamy z kamer umístěných vně i uvnitř domu. Je na nich vidět nejen výše popisovaná událost, ale také pohyb dvojice kolem domu a uvnitř garáže, kde jeden z nich, opět za použití násilí, otevřel dveře zaparkovaného vozu, z kterého vzal sluneční brýle.

Podezřelí zřejmě tušili, že by je mohla zachytit bezpečnostní kamera, proto se převlékli a použili i deštníky, aby tak ztížili svou identifikaci.

Škoda na jízdních kolech byla vyčíslena na částku přesahující padesát tisíc korun. Škoda na brýlích a poškozeném vozidle pak přesáhla pět tisíc korun.

Pokud podezřelé na záběrech z bezpečnostních kamer poznáváte, nebo víte, kde se zdržují, kontaktujte linku tísňového volání 158.

Celá událost je v současné době prošetřována pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský - 25. října 2018

Odkazy do noveho okna

foto garáž

foto garáž 

Detailní náhled

foto1 garáž

foto1 garáž 

Detailní náhled

foto 2 garáž

foto 2 garáž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem