Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Přišli o peníze i doklady

VYŠKOV: Nenechávejte věci viditelně ve vozidle! 

Na to, že když opouštíme vozidlo, neměli bychom nechávat kabelky, tašky a další lákadla zlodějů viditelně v interiéru, doplatili během víkendu hned dva lidé. V sobotu večer se dosud neznámý nenechavec vloupal do fabie zaparkované na parkovišti před vyškovskou nemocnicí. Přilákala ho peněženka viditelně ponechaná v kabině vozu. Majitel tak přišel o peníze s doklady i platební kartou.

Podobnou kořist získal i zloděj, který v neděli večer ukradl tašku z uzamčeného vozu značky Audi. Papírová taška totiž zůstala na sedadle řidiče. Její majitelka tak po návratu k vozidlu zaparkovanému v ulici Nádražní postrádala menší finanční hotovost, zato však dvě platební karty, doklady i dámské legíny. Předběžná škoda odcizením v prvním případě přesáhla dva tisíce korun, zatímco v nedělní kauze ještě o více než tisíc korun více. Mimoto způsobili lapkové rozbitím skleněné výplně majitelům vozidel další škodu ve výši několika tisícikorun.

Zvláště v období předvánočního shonu si dávejte pozor na své věci. Vyhnete se tak zbytečnému vyřizování nových dokladů na úřadech a dalším nepříjemnostem. Jedním z preventivních opatření např. proti kapsářům je nosit doklady i platební karty odděleně mimo peněženku. Před odchodem od vozidla se pak přesvědčte nejen o tom, zda jste automobil uzamkli, ale zkontrolujte i to, zda někdo nenechal byť bezvýznamnou tašku viditelně v interiéru. A to při parkování nejen před nákupními centry. Snižujete tak riziko, že se vrátíte k poškozenému vozidlu.

por. Mgr. Alice Musilová, 12.12.2016

 

vytisknout  e-mailem