Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přišli krást naftu, ale nepochodili

NÁCHODSKO – Zvědavého lapku překvapili lidé z firmy, oháněl se po nich nožem 

nafta/kanystrnafta/kanystr
Z trestného činu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a krádeže náchodští policisté v těchot dnech obvinili 28letého muže z České Skalice. Jeho o 11 let mladší kumpán z Trutnovska vyvázl pouze s obviněním z krádeže.
 
V pátek 23. 11. 2012 nad ránem se oba rozhodli, že vlezou do areálu dopravní firmy v České Skalici a odčerpají tam nějakou naftu. Zkušenost měli už z minula, před 14 dny, kdy vše proběhlo hladce a snadno a oni po anglicku zmizeli s plnými kanystry. Jenže se přepočítali, tentokrát vyrušili majitele a zaměstnance, kteří na ně hned přivolali policejní hlídku. Starší poberta jim ještě stačil utéct, mladšího hlídka přistihla přímo při čepování do kanystrů.
 
K překvapení všech se však druhý neúspěšný zloděj po několika hodinách vrátil na místo činu. V sedm hodin ráno okouněl kolem firmy a dělal jakoby nic, pozornosti po probdělé noci naštvaných lidí z firmy  ale pochopitelně neunikl. Obstoupili ho a hned volali na linku 158. Zaskočený poberta se nehodlal jen tak vzdát. Nožem, který držel v ruce a ořezával si nějaký proutek, najednou prudce máchl proti jednomu z nich a dal se na útěk k řece Úpě. Napadený naštěstí instinktivně uhnul, takže bodnutí vyšlo do prázdna. Prchající mladý muž pak už neměl šanci. Policisté si ho nadehnali, dohnali a zadrželi.
 
Za přečin krádeže mladšímu z nich hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, tomu staršímu a horlivějšímu za zločin těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu však trest dvou až desetiletý.
 
Ilustrační foto Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
26.11. 2012, ve 14.00 hodin

vytisknout  e-mailem