Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přišli do herny pro peníze

Bruntál - Neoprávněně napadal a vyhrožoval, dopravní nehody vlivem počásí a další  

Policisté se zaměřili na bary, herny a další zařízení
V době od pátku, soboty a neděle 3.12.2010 - 5.12.2010 proběhla průběžně v těchto dnech od večerních hodin až do brzkých ranních hodin krajská policejní akce zaměřená na podávání alkoholu mládeži, hraní osob mladších 18-ti let na výherních automatech a pátrání po osobách a věcech. Byly kontrolovány bary, herny, restaurace, ubytovací a horské zařízení v teritoriu služebního obvodu Bruntál, Rýmařov, Horní Benešov, Vrbno pod Pradědem, Město Albrechtice a Krnov. Rovněž byl při akci kladen důraz na kontrolu lokalit, kde v dřívějších dobách docházelo k přestupkovému jednání.
Akce se zúčastnili policisté z OOP ČR z výše uvedených služebních obvodů, dopravní policisté, psovod se služebním psem, kriminalisté. V rámci spolupráce byli přítomni i strážníci MěP Bruntál a pracovnice OSPOD Bruntál a Rýmařov.
V souvislosti s touto akcí bylo kontrolováno celkem 37 zařízení - restaurací, barů a heren na Bruntálsku.   
Celkem bylo zjištěno požití alkoholu u 5-ti mladistvých, kteří byli po provedení nezbytných úkonů předáni zákonným zástupcům. Jednalo se o tři děvčata a dva chlapce ve věku od 16 do 17let.
Byla uložena jedna bloková pokuta ve výši 200,-Kč, za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Jednalo se o osobu, která v jednom případě zakoupila alkoholický nápoj mladistvému. Během celé akce nebyla zjištěna žádná osoba v pátrání. Jiné narušení veřejného pořádku nebylo v průběhu akce zjištěno.
 
Najel do protisměru
Dopravní policisté šetří ujetí z místa nehody. Dne 3.12. 2010 okolo 17:50 hodin projížděl mezi obcemi Nové Heřminovy - Zátor neznámý řidič dosud nezjištěného nákladního tahače s návěsem. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou na horizontu najel do levé jízdní poloviny, kde se následně levým rohem přední části návěsu narazil do levého vnějšího zrcátka v protisměru jedoucího nákladního vozidla Iveco. Došlo k poškození zrcátka ( škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč ) a řidič s nezjištěným vozidlem pokračoval v jízdě směrem na Bruntál.
  
 
 
Přišli si do herny pro peníze
V patek 3.12.2010 v době kolem 23:00 hodin v Krnově na Zámeckém náměstí dosud neznámý pachatel vstoupil do objektu herny ve chvíli, kdy se zde nenacházel žádný zákazník. Muž oslovil obsluhu herny a žádal o vydání peněz. Ve stejný okamžik vešla do herny další osoba. Opět se jednalo o muže. Následně oba pachatelé pracovnici herny zavřeli na dámském WC, kdy dveře za pomocí hrábla na sníh zajistily. Z baru odcizili finanční hotovost ve výši okolo 14 tisíc Kč a z místa utekli. V souvislosti s tímto případem pracovnice herny neutrpěla žádné zranění.    Popis pachatelů:
- první muž - věk asi okolo 25 let, 160 - 165 cm vysoký, štíhlé postavy, na sobě měl oblečenou černou bundu s kapucí, černé kalhoty, čepici a na rukou rukavice, na očích měl nasazené tmavé brýle, mluvil plynule česky,
- druhý muž - věk rovněž okolo 25 let, 185 - 190 cm vysoký, silnější postavy, na sobě měl oblečenou černou bundu s kapucí, černé kalhoty, na hlavě čepici, přes ústa tmavý šál, na rukou rukavice, na očích měl nasazené tmavé brýle, mluvil česky.
 
Proboural zeď, aby mohl krást
V době přibližně od začátku listopadu do 3.12.2010 v obci Lichnov dosud neznámý pachatel ve dvou případech proboural část zdi u objektu v areálu skladu zemědělských plodin. V prvním případě pachatel vytvořil otvor o velikosti 45 x 45 cm, kterým vnikl dovnitř objektu. Odtud si následně odnesl čtyři převodovky s elektromotorem, několik desítek pozinkovaných 150 cm ocelových sloupkům. Ve druhém případě proboural otvor ve zdi o velikosti 1 x 1 m, kterým rovněž vnikl do skladu. Zde odcizil jen přívodní elektrický vodič v délce 5 m. V obou případech probouráním kamenné zdi vznikla celková škoda ve výši okolo 1 tisíc Kč a odcizením škoda okolo 61 tisíc Kč. Pachatel se však nespokojil s odcizenými věcmi a následně v třetí části objektu ze zadní strany rozbil skleněnou výplň okna. Zde poté odcizil z krmných vozíků jeden kus kompletní převodovky s elektromotorem a z druhého jen elektromotor. Dále z pily na dřevo odcizil rovněž elektromotor a přívodní elektrický vodič v délce 50 m. Nenechal bez povšimnutí ani uskladněný motor Liaz a z něj odcizil všechny hliníkové části. Z uskladněného nepojízdného motocyklu odcizil všechny demontovatelné části z hliníku ( karburátor, víko motoru). Dále pokračoval a z kotle na ohřev teplé vody odcizil víko z hliníku. Rozbitím skleněné výplně okna vznikla škoda okolo 500 Kč. V druhém objektu odcizil věci za 45 tisíc Kč.  
 
 
Pro whisku si přišli do marketu

Dne 4.12.2010 v Krnově okolo 10 hodin dva muži z Ostravska společně navštívili hypermarket na Opavské ulici. Následně společným jednáním se pokusili odnést 5 lahví whisky v hodnotě dvou tisíc Kč pod oděvem. Na podnět bezpečnostní služby prodejny přijela na místo policejní hlídka a oba muži byli dopadeni u svého vozidla, které měli zaparkované před marketem. Šetřením bylo zjištěno, že jeden z mužů byl již za takový čin v posledních třech letech odsouzen rozsudkem OS Frýdek Místek. V těchto dnech bylo tomuto 25letému muži sděleno podezření z přečinu krádeže. Druhý 35letý muž je šetřen pro přestupek proti majetku.      

 
 
Neoprávněně napadl a vyhrožoval
Policisté dne 6.12. 2010 zahájili úkony v trestním řízení proti 47letému muži z Krnova pro podezření z přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Skutku se dle podezření měl dopustit tím, že dne 18.8.2010 v době okolo 19:40 hodin v Krnově na ulici Opavská za prodejnou potravin v podnapilém stavu oslovil procházejícího 34letého muže. Tohoto měl nejdříve uchopit kolem ramen s tvrzením, že s ním potřebuje mluvit. Následně u rampy prodejny začal podezřelý vyčítat muži údajnou krádež mobilního telefonu. Začal vyhrožovat násilím a celá situace vyvrcholila, když podezřelý uchopil muže za ramena, natlačil jej na stěnu prodejny a snažil se o úder. Napadený muž se ráně vyhnul a žádal, aby v útoku na něj přestal. Podezřelý se však snažil i nadále ve svém jednání pokračovat a neustále vyhrožovat muži zabitím. Napadený se stále snažil bránit a podezřelý od dalšího útoku následně upustil. Poškozenému tímto jednáním však způsobil drobné oděrky a hematomy na pravé straně krku,  hrudníku a loktech.
Následným šetřením a prověřováním bylo zjištěno, že k odcizení věci- mobilního telefonu nedošlo.
 
 
Poškození silničního válce
V době od 11.11.2010 do 12.11.2010 neznámý pachatel poškodil v obci Karlovice - místní část Zadní Ves odstavený silniční válec VV 200. Došlo k poškození jedné plexisklové výplně kabiny válce, skla dvou zadních bílých přídavných svítilen, elektroinstalace válce a ovládacího lanka.
Prvotně byl případ šetřen jako přestupek proti majetku. Následně dodatečným vyčíslením výše škody, která se pohybovala okolo 9 tisíc Kč, došlo k překvalifikování věci na přečin poškození cizí věci.    
 
Náraz do stromu
Dne 6.12.2010 v 07:40 hodin došlo na úseku silnice mezi obcí Valšov a Břidličná k dopravní nehodě. Řidička jedoucí s vozidlem Škoda Octavia v levotočivé zatáčce dostala na rozbředlém sněhu smyk a sjela do pravého příkopu. Následně došlo k nárazu přední částí vozidla do stromu.
Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidičky negativní. Na místě byla řidičce udělena bloková pokuta ve výši 500 Kč. Na vozidle vznikla škoda ve výši 99 tisíc Kč.
 
 
 
Projížděl se bez řidičáku
V době od 2.12.2010 se projížděl 42letý řidič vozidla Škoda Felicia v nočních hodinách po bruntálských ulicích. Při projíždění ulicí Pod Lipami byl okolo 23:40 hodin kontrolován policejní hlídkou. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že má řidič vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, který vydal OS v Bruntále dne 9.7.2010 s délkou zákazu řízení všech motorových vozidel na osmnáct měsíců.
 
 
Nezvládla řízení
Dne 6. 12. 2010 v 16:00 hodin projížděla po silnici mezi obcemi Valšov a Lomnice řidička s osobním vozidlem Škoda Fabia. Při projíždění levotočivé zatáčky na vrstvě rozbředlého sněhu dostala s vozidlem smyk, nezvládla řízení a vyjela za pravý okraj komunikace. Zde pravým bokem vozidla narazila do dopravní značky " Dvojitá zatáčka, první vpravo ". 
Výsledek dechové zkoušky u řidičky byl negativním. Ke zranění osob nedošlo. Při nehodě došlo k poškození vozidla Š- Fabia a výše škody se pohybuje okolo 70 tisíc Kč a poškození dopravní značky ve výši okolo 1 tisíce Kč.
 
 
 
Skončil s prodejem konopí 
Dne 6.12.2010 bylo zahájeno trestní stíhání 19letého mladíka z Krnova pro spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Tento měl v období od 1.10.2010 do 29.11.2010 na různých místech v katastru obce Krnov předat sušenou rostlinnou hmotu konopí dvěma osobám ( ve věku 23 a 18 let ). Šetřením se zjistilo, že k to tomuto jednání mělo dojít u každé z osob nejméně v jednom případě a zakoupené množství sušené drogy se pohybovalo okolo 0,5 g až 1 g. 
Trestní stíhání vedeno na svobodě.
 
 
 komisař por. Ing. Křištofová Ivana 
 
 3.12 - 6.12. 2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                                                    
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem