Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišla o šperky

KROMĚŘÍŽSKO: Zloděj se do domu dostal neuzamčenými dveřmi. 

V úterý odpoledne 17. října navštívil dům devětasedmdesátileté ženy z Bystřice pod Hostýnem zloděj. Ten se dovnitř dostal neuzamčenými vstupními dveřmi. Do domu vešel v okamžiku, kdy seniorka byla na dvoře pro dříví. Když se po pár minutách vrátila, zarazilo ji, že jsou otevřené dveře od pokojů. V jednom z nich pak spatřila cizího muže, který právě prohledával skříňku. Žena se ho zeptala, co tam dělá. On jí odpověděl, že je od nějakého Marka. Poté dům rychle opustil. Teprve na druhý den seniorka zjistila, že jí chybí šperky v hodnotě pět a půl tisíce korun a celou událost oznámila na policii.

Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což mu po dopadení hrozí až dvouleté vězení. Případ nyní řeší bystřičtí policisté.

V souvislosti s tímto případem pátráme po muži ve věku okolo dvaceti let, který je vyšší štíhlé postavy a má světlé vlasy do zrzava. Oblečen byl do modrých riflí a barevné šusťákové bundy. Na nohou měl šedé botasky a na hlavě kšiltovku s bílým kšiltem. 

Doporučujeme, aby si lidé i přes den zamykali jak vstupní dveře, tak brány či vrata, a to i přesto, že jsou doma nebo někde poblíž. Také pootevřená okna či větrací okénka jsou pro zloděje lákadlem.

20. října 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem