Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišla o peníze

KROMĚŘÍŽSKO: Jednasedmdesátileté ženě doma zmizelo bezmála padesát tisíc korun. 

O čtyřicet devět tisíc korun přišla v pátek jednasedmdesátiletá žena z obce na Bystřicku.

Seniorka ráno odjela do města na nákup pro sebe i pro sestru. Před odjezdem zamkla vchodové dveře vedoucí do dvora, klíč dala na vnitřní parapet v kotelně a poté vyšla kovovou bránou ze dvora ven. Po chvíli jí volala na mobilní telefon sestra, která bydlí ve vedlejším domku se společným dvorem, že v jejím obydlí přistihla cizí ženu. Jakmile se seniorka vrátila domů, setra jí hned začala vyprávět celou událost. Vylíčila jí, že s manželem uslyšeli klapnutí dveří. Domnívala se, že se sestra již z nákupu vrátila a proto šla za ní. Otevřela dveře jejího domu a místo ní se v nich střetla s cizí ženou. Na otázku, co tam dělá, jí nezvaná návštěva odpověděla, že nabízí věci k prodeji. Poté se snažila rychle odejít, a aby od sebe odvedla pozornost, řekla překvapené ženě, že uvnitř je ještě další prodejkyně. Pak ze dvorku utekla. Dům sestry byl ale prázdný. Chyběli však peníze, které měla seniorka schované v sekretáři v obýváku.

Pachatelka se tímto jednáním dopustila trestných činů krádež a porušování domovní svobody, za což jí po dopadení hrozí až tříleté vězení. Případem se nyní zabývají bystřičtí policisté.

V souvislosti s tímto skutkem pátráme po ženě snědé pleti ve věku okolo čtyřiceti až padesáti let, která je zhruba 160 centimetrů vysoké silnější postavy. Na sobě měla šedé tepláky a tmavý dlouhý rozepínací svetr.

 3. prosince 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem