Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišla o peněženku

TEPLICE - Neopatrnost se nevyplatila, Bytový zloděj dopaden, Pachatel zadržen na místě. 

Nepozornost se nevyplatila

     Dosud neznámý pachatel využil nepozornosti poškozené ženy a během nakupování v teplickém supermarketu jí z volně odložené pojízdné tašky na kolečkách odcizil peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Způsobil jí tak škodu za téměř šest tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.  V souvislosti s tímto případem policie apeluje na  občany, aby během nákupů nenechávali své věci bez dozoru v nákupních košících.


Bytový zloděj dopaden

     Policejní komisař obvinil 24-ti letého muže z Táborska z trestných činů krádeže ve stadiu pokusu a porušování domovní svobody. Těch se dopustil tím, že  v dopoledních hodinách vylezl na balkón v přízemí panelového domu a otevřenými balkónovými dveřmi vnikl do bytu, kde se pokusil odcizit přesně nezjištěné věci. Pachatele však  viděl lézt na balkón náhodný svědek, který zavolal policii. Hlídka byla během krátké chvíle na místě a pachatele v bytě, kde byla i  majitelka,  zadržela. 
     Stejný pachatel v červenci letošního roku v teplickém supermarketu odcizil zboží za 600 korun a bez zaplacení prošel pokladnou. Když se jej pracovník bezpečnostní agentury pokusil zadržet, fyzicky jej napadl  a způsobil mu zranění s dobou léčení tři týdny. Přibylo mu tak ještě obvinění z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví.  Pachateli teď hrozí souhrnný trest odnětí svobody až na dvě léta.


Recidivista chycen při činu

Policejní hlídka zadržela v nočních hodinách  několikrát trestaného recidivistu, který se v Teplicích  vloupal do osobního  vozidla tov. zn. Opel. Následně pak vymontoval z palubní desky autorádio v hodnotě 1.000 korun. Teď čeká v policejní cele na obvinění z trestného činu krádeže, za nějž mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

vytisknout  e-mailem