Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přišel o více jak šedesát tisíc

VSETÍNSKO: V Rožnově pod Radhoštěm okradli seniora. 

Včera odpoledne kontaktoval seniora v Rožnově pod Radhoštěm neznámý muž. Měl pro něj přeplatek tisíc korun. Po jeho odchodu z bytu zjistil senior, že přišel o více jak šedesát tisíc.
 
Včera kolem půl druhé odpoledne kousek od domu kontaktoval na ulici v Rožnově pod Radhoštěm na sídlišti 1. máje neznámý muž pětaosmdesátiletého místního občana. Jestli jej může doprovodit domů a že s ním má řešit přeplatek. Senior na to kývl a sešli se u domu. Tam mu neznámý řekl, že má pro něj tisíc korun přeplatku za elektřinu. Senior jej pozval do bytu, aby vše v klidu vyřešili. Byli v kuchyni a neznámý uvedl, že potřebuje rozměnit dvoutisícovou bankovku. Rožnovan odešel do sousedního pokoje, vzal tisícikorunu ze svých úspor a vrátil se do kuchyně. Když ale na neznámém muži chtěl potvrzení nebo alespoň nějaký průkaz, neznámý mu sdělil, že pro věci musí do auta. Své peníze si ponechali. Muž se už nevrátil.
Senior opustil byt a až večer po návratu zjistil, že mu v obývacím pokoji chybí veškeré úspory. Šlo o více jak šedesát tisíc korun.
 
Popis neznámého muže: Muž ve věku okolo pětatřiceti let, asi 170 cm vysoký, atletické postavy. Spíše kratší, tmavé vlasy, bez vousů a brýlí. Mluvil česky bez přízvuku. Na sobě měl světlou košili s logem zvířete.
 
Upozorňujeme občany, že přeplatky za služby či energie jsou často používanou fintou podvodníků, jak navázat kontakt a dostat se obětem do bytu. Veškeré takové přeplatky či nedoplatky se řeší bezhotovostně a to formou složenky nebo převodem z účtu.
 
Žádáme občany, pokud si včera odpoledne někdo všiml muže odpovídajícího popisu, nebo jiné důležité skutečnosti, ať tuto informaci podá na nejbližší policejní služebnu nebo linku 158.
 
7. srpna 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem