Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o telefon

CHOMUTOV - Nalezený přístroj nikdo nevrátil, Z přítelkyně straka, Prodavačka bez bundy....  

Přišel o telefon
Chomutovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který na parkovišti sídliště Zahradní našel mobilní telefon a přístroj si nechal. Majitel uvedl, že telefon mu vypadl na parkovišti z kapsy u bundy a jeho hodnotu stanovil na 15 tisíc korun. Nepoctivému nálezci tak hrozí obvinění z trestného činu zatajení věci.

Z přítelkyně straka
48letou ženu z Chomutova vyšetřovali policisté za jednání, kterého se dopustila první den letošního roku. V hotelu na Mostecké ulici využila spánku svého přítele a z volně odložené peněženky mu sebrala téměř 6 tisíc korun. Kromě peněz ho připravila i o klíče od osobního vozidla. Za krádež však potrestaná nebude, neboť přítel využil svého zákonného práva a nadal souhlas s trestním stíháním ženy. Další vyšetřování proto policisté odloží.

Prodavačka bez bundy
Policisté z Klášterce nad Ohří vyšetřují krádež, které se dopustil 27letý místní obyvatel. Přišel do prodejny v Pražské ulici a v nestřeženém okamžiku odcizil prodavačce dámskou zimní bundu za 2 tisíce korun. Následné vyšetřování prokázalo, že za krádeže byl v posledních třech letech již odsouzen. K trestu odnětí svobody ho odsoudil Okresní soud Chomutov v roce 2012. Z trestu si ponaučení nevzal a své jednání zopakoval. Ani v tomto případě se obvinění z krádeže nevyhne.

Domů bez lyží
Na útvar policie ve Vejprtech se obrátil návštěvník lyžařského areálu v Loučné pod Klínovcem a oznámil krádež. Vedle půjčovny si totiž odložil svoje sjezdové lyže i hůlky a nechal je bez dozoru. Samozřejmě věci zmizely. Hodnotu odcizených věcí majitel stanovil na necelých 12 tisíc korun.

Kolečko, kamna, kino
Poslední den loňského roku kdosi vnikl na zahradu v ulici Osvobození v Jirkově. Majitel při výpovědi uvedl, že mu zmizelo stavební kolečko a venkovní krbová kamna. Kromě toho se pachatel dostal do obývaného zahradního domku a odtud odnesl domácí kino. Celková škoda se vyšplhala na 8500 korun. Policisté jednání neznámého pachatele vyhodnotili jako krádež a porušování domovní svobody.

6. ledna 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem