Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o laboratoř na výrobu pervitinu

MOSTECKO - V litvínovském bytě policisté zajistili věci na výrobu drogy, jejich majitel skončil ve vazbě; Muž v podmínce ukradl osm parfémů. 

Okresní soud v Mostě poslal na podnět mostecké policie do vazby 57letého muže z Litvínova. Ten měl v jednom litvínovském panelovém domě přechovávat předměty určené k výrobě pervitinu.
Policisté TOXI týmu se případem zabývali na základě podnětu občanů, který prověřovali. Kvůli podezření z výroby drogy byla v bytě muže provedena domovní prohlídka. Kriminalisté na místě zajistili desítky předmětů, které měly být používány při výrobě metamfetaminu. Šlo o plastové nádoby, kanystry s tekutinami, zkumavky, stříkačky, nálevky a další věci. Zajištěné věci byly zaslány na Odbor kriminalistické techniky k provedení odborného zkoumání. Vyšetřovatel mostecké policie muže obvinil z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Za tento trestný čin může být potrestán odnětím svobody až na pět let. S drogovou kriminalitou má své zkušenosti, v minulosti byl za ní několikrát soudně trestaný. A protože je důvodná obava, že v této trestné činnosti bude pokračovat, rozhodl vyšetřovatel podat státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Státní zástupce a poté i okresní soud se k podnětu přiklonili a muž skončil ve vazbě.

Mostečan odcizil osm parfémů, které prodal na ulici
Policisté mostecké hlídkové služby odhalili totožnost muže, který měl krást ve dvou případech v jedné mostecké drogérii. Podle policistů měl muž ve věku 38 let z Mostu při jedné návštěvě v obchodě odcizit tři kusy parfémů za dva tisíce korun. Ty si ještě mezi regály uložil do tašky a následně opustil obchod bez zaplacení zboží. O pár dnů vyrazil opět do stejné provozovny. Tentokrát v jeho igelitce zmizelo pět voňavek. Ani ty nezaplatil. Police v Mostě po zjištění jeho totožnosti Mostečana obvinila z přečinu krádeže. Muž kradl již v minulosti a je nyní v podmínce. Za tyto krádeže ho může soud poslat až na tři roky do vězení. Lup prý prodal na ulici náhodným zájemcům a peníze utratil pro svoji potřebu.

Most 15. června 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem