Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Připravil seniorku o desetitisíce

Známost přes seznamku vyšla poškozenou značně draho. Po podvodníkovi teď pátrají kriminalisté třetího policejního obvodu. 

Od poloviny července pátrají kriminalisté třetího policejního obvodu po muži, který zneužil důvěřivosti pětasedmdesátileté seniorky.

Ta zareagovala na inzerát, který si přečetla v jednom z časopisů. Díky němu se seznámila s mužem snědší pleti, který se po určitou dobu choval jako kavalír. To ale jenom do té doby, než dosáhl svého.

Před poškozenou ze sebe totiž udělal chudáčka, který stran hotovosti trpí značnou nouzí. Dobrácká žena se mu rozhodla podat pomocnou ruku. Několik desítek tisíc mu převedla na jeho účet, další část peněz mu předala fyzicky v jednom z hostelů v Praze 8 Florenci. Jakmile hledaný získal to, o co mu šlo, tedy peníze, slehla se po něm zem. Celkem si „kavalír“ přišel na sedmdesát pět tisíc korun.

Jelikož doposud provedené úkony nevedly k vypátrání hledaného, obrací se kriminalisté s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Pokud byste kdokoliv poznal muže na záběrech bezpečnostních kamer, znal jste jeho totožnost, jeho místo pobytu, nebo pohybu, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 8. 2016

vytisknout  e-mailem