Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Případy nelegální migrace

Policisté cizinecké policie řšili v období od 9. - 15. května 76 případů nelegální migrace. 

Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
     V uvedeném období bylo zjištěno na mezinárodním letišti Praha - Ruzyně 11 nelegálně pobývajících cizích státních příslušníků. Pohybovali se na území smluvních států schengenského prostoru po uplynutí doby stanovené vízem, většina jako tranzitující cestující. Jednalo se o osoby pěti státních příslušností.
 
Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
  
      Ve stejném období bylo odbory cizinecké policie zjištěno 65 cizích státních příslušníků s nelegálním pobytem na území České republiky. Největší podíl na celkovém počtu tvoří státní příslušníci Ukrajiny, necelých 37%, vietnamští státní příslušníci 12,3%, ostatní národnosti se vyskytují v nízkých počtech.  Z celkového počtu bylo zařazeno 17 osob v evidenci nežádoucích osob, opět nejvíce státních příslušníků Ukrajiny a Vietnamu. Cizinců, kteří se prokazovali padělaným dokladem nebo dokladem jiné osoby, bylo zjištěno 15,3%.
 
Policisté například řešili:
     Ve Zlínském kraji policisté šetří trestnou činnost občanky ČR v souvislosti s uzavřením sňatku se státním příslušníkem Moldavské republiky .
    V Táboře bylo zjištěno v rámci pobytové kontroly 6 státních příslušníků Ukrajiny, kteří neměli platné povolení k práci ani živnostenské oprávnění k provádění stavebních prácí.
    V Plzni se dostavil na oddělení pobytových agend státní příslušník Sýrie, který požadoval vydání potvrzení potřebné k uzavření sňatku. V evidencích policie ČR bylo k cizinci zjištěno, že se na území ČR zdržuje neoprávněně a v současné době má vydané správní vyhoštění z území.
     Státní příslušník Gruzie přicestoval v nákladním automobilu z Litvy, kde byl odsouzen za nelegální pobyt, přes Polsko a Slovensko.
    V Praze byl kontrolován v rámci silniční kontroly státní příslušník Makedonie, který se prokázal třemi padělanými doklady Bulharska na jiné jméno. Byla u něj zjištěna pozitivní přítomnost na amfetamin, zařazení v evidenci nežádoucích osob do roku 2014.
    V Praze byl čínskému státnímu příslušníkovi ukončen pobyt v roce 1999. Odborným zkoumáním v oboru daktyloskopie byly u něj zjištěny 3 identity, v roce 2009 mu bylo uloženo správní vyhoštění na dobu 10 let.

 

vytisknout  e-mailem