Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Případy nelegální migrace

Policisté cizinecké policie řešili v období od 30. května do 5. června 2011 celkem 64 případů neoprávněného pobytu na našem území. 

     Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
     V uvedeném týdnu bylo zjištěno na mezinárodním letišti Praha - Ruzyně 18 nelegálně pobývajících cizích státních příslušníků, kteří se zdržovali na území smluvních států schengenského prostoru po uplynutí doby stanovené vízem nebo jako tranzitující cestující bez potřebných náležitostí. Jednalo se o jednotlivce nebo dvojice devíti státních příslušností.
 
     Nelegální migrace u krajských ředitelství policie
 
     Ve 22. týdnu bylo zjištěno 46 nelegálně pobývajících cizinců na území České republiky. Z celkového počtu nelegálně pobývajících cizinců bylo 5 osob zařazeno v evidenci nežádoucích osob, nejvíce státnÍ příslušníci Ukrajiny.
 
Policisté například řešili:
Státní příslušník Vietnamu se při kontrole prokazoval cestovním dokladem jenž byl vystaven na jinou osobu. Lustracemi bylo zjištěno, že na území ČR pobývá nelegálně.
V Břeclavi se státní příslušník Ukrajiny při kontrole prokazoval padělanou identifikační kartou Polska.  
Státní příslušník Vietnamu při jednání s Odborem azylové a migrační politiky MV v Praze předložil pozměněný cestovní doklad.
Při pobytové kontrole v Plzni byl zjištěn cestovní pas Francie a identifikační karta Belgie s pozměněnou identifikační stranou.
V Praze byl zjištěn občan Slovenska,  zařazený v evidenci nežádoucích osob do roku 2017.
 
tabulka kraj 14.bmp

 

vytisknout  e-mailem