Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Případy cizinců z jihu Čech

Táborsko – hlídka policistů inspektorátu cizinecké policie Tábor v Sezimově Ústí kontrolovala řidiče, kterému nakonec vydali výjezdní příkaz k odjezdu z České republiky. 

     Po 21. hodině v neděli 17. května 2009 vyzvala policejní hlídka cizinecké policie k předložení dokladů totožnosti a dokladů předepsaných pro provoz a řízení motorového vozidla řidiče nákladního vozidla Mercedes Benz na hlavním silničním tahu č. E 55 v Sezimově Ústí. Devětatřicetiletý řidič ukrajinské státní příslušnosti nebyl schopen na místě prokázat svoji totožnost a předložil pouze český řidičský průkaz s tím, že cestovní doklad má na ubytovně. I když se muži podařilo v pracovní bundě cestovní doklad najít, policejní evidence potvrdily informaci, že cizinec pobývá na území České republiky neoprávněně bez platného českého víza, a že jeho povolení vydané v Brně dne 20. května 2006 platilo pouze do 19. května 2008. Proto bylo ilegálnímu cizinci vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění s dobou platnosti na 3 roky spolu s výjezdním příkazem k opuštění území České republiky do 27. května 2009. Český řidičský průkaz byl vrácen Městskému úřadu příslušnému dle místa jeho vydání.
     K dalším cizincům, kteří nerespektovali zákon o pobytu cizinců tentýž den, patřila na Strakonicku státní příslušnice Ukrajiny ve věku 22 let, u které bylo zjištěno, že je osobou se zákazem vstupu do zemí Schengenského prostoru.
     Dále ve Strážném na Prachaticku byl kontrolován osmatřicetiletý muž vietnamské státní příslušnosti, kterému byl ještě téhož dne soudkyní vydán trestní příkaz k propadnutí věci a náhradě škody za trestný čin porušování autorského práva neoprávněným prodejem několika CD disků.
 

vytisknout  e-mailem