Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Případ zavražděné jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka - další informace

Jižní Čechy - Jihočeští kriminalisté se nadále intenzivně zabývají násilným trestným činem. O pomoc žádají veřejnost. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Řeka Nežárka vydala tělo jedenatřicetileté ženy z Jindřichohradecka. Mladá žena byla pohřešována od 19. prosince loňského roku, kdy se zúčastnila podnikového večírku, navštívila Paradise Club v Jindřichově Hradci, ale domů se již nevrátila. V neděli 1. března 2009 objevil její tělo na řece Nežárce v katastru obce Val rybář. Výsledek provedené soudní pitvy potvrdil, že žena zemřela násilnou smrtí. Kriminalisté žádají osoby, které si v noci z 19. na 20. prosince loňského roku jedenatřicetileté ženy v Paradise Clubu nebo v jeho okolí všimli a dosud s policisty nemluvili, aby se ozvali buď na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 221 101.
Jihočeští kriminalisté se případem intenzivně zabývají. Bylo stanoveno několik vyšetřovacích verzí, které kriminalisté postupně prověřují. Doposud se nepodařilo zjistit skutečnosti, které by vedly k zahájení trestního stíhání konkrétní osoby či osob. Policisté nadále pátrají po oděvních svršcích a špercích, které měla mít zavražděná žena na sobě. Jedná se o černý svetřík s krátkým rukávem a kulatým výstřihem, hnědé sako od kalhotového kostýmu s jemnými svislými proužky, tmavě modré rifle s červeným koženým páskem a výraznou sponou z bílého kovu a hnědé kožené kozačky na vysokém širokém podpatku. Na rukou měla mít tři prsteny ze žlutého kovu.
Zároveň policisté vyzývají všechny rybáře, turisty, milovníky přírody i majitele chat v prostoru lesního porostu Jemčina v katastru obce Val, kde bylo nalezeno tělo poškozené ženy, aby se i se zdánlivě bezvýznamnou informací obrátili na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 221 101. Policie uvítá informace o pohybu podezřelých osob a vozidel v uvedené oblasti, a to zejména v době od 19. do 20. prosince loňského roku. Pro dokreslení situace uvádím, že v uvedené době nebyl sníh a řeka Nežárka nebyla zamrzlá. Za poskytnuté informace Vám děkujeme!

vytisknout  e-mailem