Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Případ útočníka ze Štědrého dne míří k soudu

ZLÍNSKO: Bezdůvodně napadl seniora, těžce ho zranil. 

Komisař kriminální policie ze Zlína podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému třiatřicetiletému muži z Otrokovic, který vloni na Štědrý den v sedm hodin ráno bezdůvodně fyzicky napadl sedmašedesátiletého muže v baru v Otrokovicích a těžce ho zranil. Poté ještě zaútočil na policistu a chtěl hlídce utéct, což se mu nepodařilo. Skončil v policejní cele a vzápětí ve vazbě.

Po napadení převezli záchranáři staršího zraněného muže do nemocnice, kde byl hospitalizovaný celkem měsíc. Poté se ještě několik týdnů léčil v domácím prostředí. Znalec ve znaleckém posudku z oboru zdravotnictví vyhodnotil, že se v tomto konkrétním případě jedná o vážnou poruchu zdraví, u níž nejsou vyloučeny trvalé následky.

Muži, který byl za zvlášť závažný zločin již jednou potrestaný, hrozí nyní za spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinů výtržnictví a násilí proti úřední osobě trest odnětí svobody až na osm let. Obviněný muž svého jednání lituje a hájí se tím, že za jeho agresivitou stojí pouze konzumace alkoholu. Přislíbil, že alkohol už konzumovat nebude, napadenému muži se omluvil. O jeho vině a trestu nyní rozhodne soud.   

        

3. května 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem