Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Případ ukradené čtyřkolky a motorky

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kdo jezdil se čtyřkolkou a motorkou? 

 

Uherskohradišťští kriminalisté si v současné době lámou hlavu nad vskutku nevšedními okolnostmi případů krádeže a následných nálezů čtyřkolky a terénní motorky, k nimž došlo letos v červenci.

Vše začalo oznámením osmatřicetiletého muže, který vyjel 2. července brzy ráno na houby do lesa v oblasti Babí Hora v Hluku. Do chatové oblasti vyjel na své čtyřkolce, kterou zamkl a ze zapalování vytáhl klíč. Když se vrátil z hub, modrou čtyřkolku GOES 520 Max v hodnotě 110 tisíc korun na místě nenašel. Na místo vyjeli policisté, zjistili, k čemu mělo dojít, a začali pátrat po pachateli krádeže.

Druhý případ se odehrál 11. července dopoledne v Uherském Hradišti. Za osmačtyřicetiletým mužem, majitelem terénní motorky Yamaha WR 250F CG, přijel muž, který reagoval na inzerát, v němž majitel nabízel motorku k prodeji. Zájemce přijel na čtyřkolce a začal se živě zajímat o modrou motorku. Jen měl na hlavě stále přilbu, kterou si prý nemohl sundat. Říkal, že se na ní zasekl zámek. Majitel motorky to chápal, protože se mu něco podobného také stalo, a tak to nijak neřešil. Zájemce se chtěl na motorce projet, což mu majitel s klidem dovolil, protože před jeho domem zájemce nechal zaparkovanou čtyřkolku. Cizí muž vyjel na zkušební projížďku, z níž se ovšem nevrátil. Zkoprnělý majitel na druhý den oznámil krádež policistům. Ti vyjeli na místo, kde našli čtyřkolku, která byla před několika dny odcizena v Hluku. Případ ukradené motorky pokračoval dál jejím nálezem 23. listopadu. Našel ji muž při práci na údržbě sadu v Boršicích u Blatnice

Policisté tak mohli oba stroje vrátit jejich majitelům. Pachatel je ovšem stále neznámý. Kriminalisté vyzývají všímavé svědky, kteří zaregistrovali pohyb jezdců na modré čtyřkolce v polovině července a na modré terénní motorce v době od července do listopadu, aby se s jakýmikoliv informacemi o samotných vozidlech a osobách, které na nich jezdily, obrátili na policisty na obvodním oddělení nebo na lince 158. Případy jsou vyšetřovány jako podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za což prozatím neznámým pachatelům bude po odhalení hrozit až dvouleté vězení.


 

28. listopad 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

ctyrkolka

ctyrkolka 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem