Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ střeleného jelena

DĚČÍN - Případ střeleného jelena; Odcizil kovy dvakrát; Co nesnědl, chtěl odnést; Opilý neřidič v cizím autě 

Svou životní pouť ukončil na konci září v Janově u Děčína samec jelena evropského. Šestnácterák se dostal na mušku pětačtyřicetiletého muže, který jej svou legálně drženou zbraní nelegálně skolil. Poškozené organizaci, která území národního parku spravuje, způsobil škodu v předběžně odhadnuté výši osmdesáti tisíc korun. Případ se podařilo objasnit děčínským kriminalistům ve spolupráci s policisty z Hřenska. Včera střelec obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin pytláctví. Trestem za takový skutek může být až pětiletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Odcizil kovy dvakrát
 
Do skladiště stavebního materiálu ve Šluknově se koncem září vloupal pětadvacetiletý nenechavec. Zevnitř vynesl kovovou konstrukci starého šicího stroje, pět litinových traktorových závaží, deset železných L profilů. Byl však kýmsi přistižen, takže věci zanechal v blízkém křoví a zmizel. Předměty si pak majitel nanosil zpět do prostor budovy. Mladík se ale své kořisti nehodlal vzdát, tak akci o pár dní později zopakoval. Vše, co odcizil poprvé, sebral znovu a jako bonus přihodil ještě náboj na přední nápravu k traktoru, čtyři pneumatiky a plechové disky. Škoda se pohybuje kolem dvaceti tisíc korun. Místní policisté ale výtečníčka dopadli a včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže vloupáním. Nyní mu vzhledem k recidivě hrozí až tříleté vězení.
 
 
Co nesnědl, chtěl odnést
 
Jako doma si v děčínském supermarketu počínal dnes před třetí hodinou ranní osmatřicetiletý muž z České Lípy. Na prodejní ploše se posilnil konzumací neuhrazeného pečiva, pak poškodil několik obalů zboží v drogistické sekci a nakonec prošel přes pokladny se zbožím po kapsách. Tam na něj čekala ostraha. Za obdobný skutek nedávno souzený muž si záhy vyslechl podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení na obvodním oddělení policie. Čelí hrozbě až tříletého odnětí svobody.
 
 
Opilý neřidič v cizím autě
 
S téměř dvěma promile usedl za volant pětadvacetiletý mladík z okolí Šluknova. Závažný problém tkvěl také v tom, že nevlastní řidičský průkaz a vozidlo, ve kterém se proháněl, užíval bezvědomí a souhlasu majitele. Zastavili ho ale policisté z varnsdorfské hlídkové služby společně s kolegy z pořádkové jednotky a bylo vymalováno. Teď má na krku podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a k tomu neoprávněné užívání cizí věci. Za to by mu mohl soudce přiklepnout až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
 
 
12. října 2011
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem