Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Případ objasněn

Pachatelé vloupání dopadeni 

V infoservisu ze dne 9.3.2009 jsme Vás informovali, že policisté OOP Kdyně  pátrají po neznámém pachateli, který se v době  od 5. do 8. března 2009  vloupal do neobydleného domu v Masarykově ulici ve Kdyni.  

Policistům se ve velmi krátké době podařilo případ objasnit. Jako pachatelé byli zjištěni dva muži ve věku 26 a 31 let ze Kdyně a Kdyňska.  Do domu vnikli dokonce dvakrát.  Poprvé dne 5.3.2009 v 15:00  hodin,  kdy mladší z nich  vykopl vstupní  dveře a společně z domu  odcizili nejméně 9 hliníkových beden,  které poté prodali ve sběrně  kovového odpadu.  K odvozu odcizených beden  neoprávněně  užili  osobní vozidlo majitele nemovitosti, který  26letému  muži, za účelem provedení opravy  vozidla,   svěřil klíče od vozidla a garáže.   Utržené peníze společně propili v jedné ze kdyňských restaurací. Do  domu se společně ještě téhož večera vrátili  a  odcizili  z něj potraviny  (konzervy, cukr, olej,  čokolády a brambory).

Přitom se dopustili ještě další trestné činnosti a to řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a starší z nich ještě maření výkonu úředního rozhodnutí, když řídil motorové vozidlo  přesto, že mu byla  činnost řízení  motorových vozidel zakázána trestním příkazem Okresního soudu  v  Domažlicích.

Ve věci je  vedeno zkrácené přípravné  řízení. Mužům bylo sděleno podezření z trestných činů  Krádež, Porušování domovní svobody, Neoprávněné užívání cizí věci, Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění  a 31letému navíc Maření výkonu úředního rozhodnutí.      

Sděleno podezření, a to z trestného činu Podílnictví, bylo i 22leté družce jednoho z podezřelých, která  o spáchání  trestného  činu věděla a společně s druhem užívala a ukrývala věci,  které byly  trestným činem získány.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem